Cîțu e pe făraș? ”Urmează o perioadă când nu va exista un guvern”

Scenariile despre ce se va întâmpla pe scena politică în contextul moţiunii de cenzură sunt la ordinea zilei. Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a dat detalii, în emisiunea Contrapunct EVZ, despre mișcările luate în calcul până la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de PSD, de marțea viitoare.

Interpelat de moderatorul Robert Turcescu care este poziția formațiunii pe care o conduce în actuala criză politică, politicianul a explicat prioritățile din punctul său de vedere.

„Pe mine mă interesează ce se poate face până când se votează moțiunea. Sunt câteva lucruri urgente, urmează o perioadă nu prea lungă de interimat. Dacă mergem pe aritmetica parlamentară, nu pot să spun că cei care au anunțat că vor vota moțiunea nu vor vota. Urmează o perioadă când nu va exista un guvern”.

„Indiferent de scenariu, tot la vot se ajunge”
De asemenea, Kelemen Hunor a comentat și informația că premierul Cîțu și-ar putea depune demisia cu o zi înaintea de depunerea moțiunii, ceea ce înseamnă că dacă demisionează și nu e demis poate fi renominalizat în funcție.

„E una din posibilități. Dacă premierul decide că e mai bine să demisioneze decât să fie demis, e o soluție constituțională. Dacă trece moțiunea Cîțu poate fi renominalizat, dar mai târziu. Dacă guvernul e demis, dacă premierul demisionează tot acolo suntem. Și dacă moțiunea nu trece tot la vot ajungi. Pe mine mă interesează cum refacem coaliția, cum găsim o colaborare pentru un guvern minoritar. Astea sunt tactici interesante, dar politic nu au relevanță”.

Hunor: Prima opțiune e refacerea coaliției
Pe de altă parte, politicianul a subliniat că din punctul său de vedere, crede mai mult într-o majoritate parlamentară decât într-un guvern minoritar. „Pentru mine o primă opțiune e refacerea coaliției, dacă nu se poate trebuie încercat guvern minoritar cu susținere parlamentară. Trebuie o majoritate parlamentară transparentă, să știi de unde vin voturile”.

În aceeași intervenție în direct, liderul UDMR a anunțat că politicienii se gândesc la găsirea unei soluții printr-o ordonanță de urgență, în vederea compensării facturilor la energie și gaze.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *