Citiți TOT dacă vreți securitate adevărată

CITITI TOT daca vreti securitate adevarata:

Cine vrea smartphone fara sa fie spionat pe viata de Google sau Apple si altii poate sa isi instaleze pe un telefon Android mai vechi versiunea Open Source a Androidului care nu contine nici un serviciu de la Google si ati eliminat 90% din spionaj. Sunt o gramada de ROM-uri pentru toate telefoanele facute din Android Open Source (Andoid AOSP).

Cautati pe internet: GraphineOS, PixysOS, Havoc OS, crDroid, LineageOS, Resurrection Remix OS, AOSPIFY

Cititi articole de genul: https://blog.torproject.org/mission-improbable-hardening-android-security-and-privacy

Pentru a mari compatibilitatea Androidului fara servicii Google cu aplicatiile care folosesc servicii google (de exemplu harta de la Google Maps) se instaleaza suita MicroG care e compusa din pachete Open Source (ne-infectate de plaga Google) care inlocuiesc mostrul amintit.

(Pentru a instala MicroG instalati magazinul F-DROID si intrati pe MicroG.org si de la Downloads aveti optiunea sa adaugati sursa de download in magazinul F-DROID, iar dupa ce ati adaugat sursa in F-DROID dati la search MicroG si dupa ce l-ati instalat, instalati si UnifiedNLP si cateva surse pentru UnifiedNLP tot din magazinul F-DROID )

Pentru mesajerie si voce encriptata, singura aplicatie sigura este SIGNAL , aparent recomandata si de Snowden.

Instalati Magisk pentru root si pentru a va da access la magazinul lor de module, apoi din Magisk instalati RIRU Core si RIRU Edxposed framework si apoi aveti acces si la modulele din Edxposed si instalati de acolo Protect My Privacy care va va permite niste lucruri incredibile ? Alte aplicatii de studiat Xprivacy, Blokada, Permission Ruller, IcyDroid (Aptoid)

Cumparati-va un abonament la un VPN pentru a va encripta conectia, am auzit ca NordVPN ar functiona pe juridstictia din Panama care cred ca e convenabila. Pentru a va feri si de pericolele unui atac asupra modemului GSM care permite furnizarea locatiei, a imaginilor video si inregistrari cu microfonul folositi urmatoarea solutie: in loc sa va bagati cartela SIM in telefon, o bagati intr-un router 4G portabil si ii dati telefonului legatura la exterior prin conectie cu cablu sau WiFi cu routerul 4G. Asa ca daca cineva ataca cartela dumneavoastra SIM ataca in realitate modemul GSM din routerul portabil ca acesta nu e dotat nici cu camere video, nici cu microfoane si nici cu GPS si nici nu va pot vedea traficul pe internet pentru ca acesta e deja criptat cand ajunge la router de VPN. Nu bagati SIM-ul niciodata in telefonul dumneavoastra pentru ca poate fi atacat chiar si pe modul avion ! Chiar ar fi recomandat sa desfaceti telefonul si sa deconectati antena GSM de tot pentru liniste deplina.

Pentru a avea un numar de Romania apelabil de la orice tip de telfon va puteti cumparat cu 4-5 USD pe luna un serviciu de telefonie VOIP cu numar local de romania (dar e numar cu prefix de telefon fix).

Deci o sa aveti de plata lunar 1 SIM vodafone de 6 Euro pentru internet nelimitat + VPN 3-5 USD pe Luna (si puteti conecta 5 dispozitive diferite prin el) + un numar de telefon VOIP de Romania de 5 USD pe luna … poate parea incovenient pentru multi, dar cine nu vrea sa aibe toata viata indexata de Google si alte corporatii malefice si vrea sa si profite de ultimile smartphone-uri in acelasi timp trebuie sa faca acesti pasi pentru a avea o viata privata. Tot respectul pentru articolul scris, dar sfaturile mele sunt cu cateva ordine de magnitudine mai sigure decat ce a scris domnul, dar se refera la persoanele care pot sta sa isi bata capul vreo 10-20-50 ore cu un telefon pana reusesc sa il faca sa mearga si sa gaseasca combinatia de aplicatii necesare pentru a inlocui tot ce faceau inainte.

De altfel, renuntati la contul de Gmail, Youtube si orice tine de acestia. Nu mai instalati tastatura Swiftkey daca nu vreti ca Microsoft si Kill Gates sa va stie fiecare miscare. Email sigur de la Protonmail.com si de la Tutanota.com , FREE 500 Mb sau mai mult cu plata…iar inconvenabil pentru cei orbiti de comoditatea serviciilor gratuite oferite de Google si care nu inteleg pretul platit si cum ii va urmarii asta toata viata.

Va recomand si cautati procesul de judecata : “Google vs Parsa”, sa il download-ati de pe site-ul oficial sa nu ziceti ca e minciuna si sa cititi macar cele 25 motive pentru care sunt acuzati acolo.
ALTERNATIVE PENTRU TOATE SERVICIILE GOOGLE:

https://shadow53.com/android/no-gapps/alternatives/
Cititi si https://shadow53.com/android/no-gapps/setup-guide/0/

Sursa: Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *