CIRCULARA în sistemul medical privind vaccinul AstraZeneca

Compania AstraZeneca AB a transmis o circulară către toți profesioniștii în sănătate din România prin care le solicită acestora să fie atenți la efectele adverse ale vaccinului. Compania admite că nu poate fi exclusă legătura între vaccin și cheagurile de sânge sau tromboză.

Iată care sunt elementele semnalate de compania AstraZeneca:

  • COVID-19 Vaccine AstraZeneca: beneficiile depășesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine asociate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.

  • După vaccinarea cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca, a fost observată foarte rar, o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțite de sângerare.

  • Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie atenți la semnele și simptomele tromboembolismului și ale trombocitopeniei.

  • Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite asistență medicală imediată în cazul în care, după vaccinare, prezintă simptome precum: dificultăți de respirație, dureri toracice, tumefiere la nivelul, membrelor inferioare, dureri abdominale persistente. De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă sau vedere încețoșată, sau care prezintă echimoze (peteșii) în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistență medicală.

Iată și adresa transmisă de CNAS către casele județene care insotește analiza AstraZeneca:

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!