Ciolacu: V-ați pus un premier de paie. Acest guvern e deja născut mort

Guvernul Cîțu vine în fața parlamentului pentru a primi votul de învestitură. Toți cei 18 miniștri propuși au primit avize pozitive în comisiile parlamentare, în urma unor audieri pe repede înainte. Plenul reunit a fost convocat la ora 15.00 pentru votul de învestire. Votul este secret, cu bile.

Pentru ca guvernul să primească votul de încredere este nevoie de 228 de voturi ”pentru”, în condițiile în care au fost validați până acum 455 de parlamentari. PNL, USR-PLUS și UDMR au împreună 244 de parlamentari, la care s-ar adăuga sprijinul celor din grupul minorităților naționale, altele decât cea maghiară.

16.36 Virgil Guran (PNL):
Am asistat la lecțiile de guvernare primite de la opoziție. Chiar avem memori atât de scută? Ați fst unicii oameni care ați condus România care ați făcut moțiune împotriva propriului Guvern. Ați uitat că ați avut-o pe Viorica Dăncilă prim-ministru?
Avem o perioadă grea. Sunt lucruri mari de realizat.

16.26 Sorin Grindeanu(PSD):
Probabil că, dacă s-ar fi organizat un concurs pentru persoana care întruchipează cel mai prost premier, Florin Cîțu ar fi câștigat detașat.
Cum să susții prim-ministru exact pe cel care a tăiat cu 22% bugetul sănătății când a izbucnit pandemia? Nici dacă v-ați fi străduit să găsiți cea mai rea variantă de premier nu ați fi reușit așa de bine.
Într-un singur an, dl Cîțu ne-a îndatorat pentru următorii 30 de ani cel puțin
Există un fir roșu în acest program: vindeți tot. V-ați propus să vindeți România cu tot cu Ardeal, cum a zis dl Iohannis.

16.24 Varujan Pambuccian(minorități): Noi vom vota acest guvern.

16.17 Csoma Botond (UDMR):
Rezultatele alegerilor parlamentare au oferit a trei partide de centru dreapta de a face o coaliție de Guvernare. Ne asigurăm că acest guvern va face totul, pe termen scurt, pentru a depăși această criză.
Pe termen mediu acest guvern trebuie să consolideze economia.

16.09 George Simion(AUR):
Mesajul meu de azi e pentru poporul român ca să știe: restaurantele din Parlament sunt deschise, tot sectorul Horeca trebuie să se deschidă.
Sunteți amendați dacă nu purtați masca, ei stăteau la 2 noaptea ca hienele.
Popor român, e timpul să redeschidem școlile. Asta cerem noului guvern. E în joc viitorul copiilor noștri.
Vreau să spun românilor de ce toată graba asta. Acest Guvern, toate comisiile să aibă secretare, funcții, salarii din banii voștri. Miza cea mare este bugetul pe care și l-au împărțit.
Vă doare, știu, o să vă doară din ce în ce mai rău
Refuzați să plătiți biruri, taxe.

16.03 Ionuț Moșteanu (USR-PLUS):
România se schimbă. A venit momentul să guvernăm România.
V-am forțat în ultimii 4 ani să vă schimbați.
Suntem singurul particd care a înregistrat de la un mandat la altul o creștere semnificativă.
Suntem aici pentru că Dan Barna a stat în stradă pentru a coordona „Fără penali”, suntem aici că Dan Barna ne-a ținut împreună.

15.59 Gabriel Andronache (PNL):
Acțiunile viitorului parlament șui Guvern trebuie să se concetreze pe acțiunile de gestionare a pandemiei, a sistemului sanitar, a campaniei de vaccinare, de protejare a locurilor de muncă și a antreprenorilor.
Guvernul e centrat pe reformarea marilor sisteme publice.

15.52 Marcel Ciolacu(PSD)
Ați pierdut alegerile. Românii v-au trimis acasă pentru că ne-ați pus în pericol sănătatea, viața, locurile de muncă și educația copiilor. Dar nu ați înțeles nimic. În loc să plecați acasă v-ați dat mâna pe sub masă în goana pentru ciolan.
V-ați pus un premier de paie
Dle Orban-Cîțu ați venit cu o listă de interese.
Ați venit doar să prăduiți cât de mult puteți.
Acest guvern e deja născut mort. Știți că veți pleca foarte repede și de aici disperarea de a vă pune pe funcții în creierii nopții
PSD nu va vota un astfel de Guvern, sunteți o rușine națională
Dle Orban, ați sperat să vă salvați, dar abia acum începe cel mai negru coșmar pe care l-ați avut vreodată.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.