“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Ciolacu, umilit în SUA

d4914267a83c8138a3a10a68ef63476f L

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a creat un mare tumult în sfera politică, reușind să pună capăt vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu în SUA. Muraru a criticat dur ”ciuma roșie”, devenind subit o figură importantă pentru partea dreaptă și probabil va fi folosit strategic de către PNL în campania electorală din anul viitor.

Premierul Marcel Ciolacu, probabil, nu și-ar fi imaginat în cele mai negre coșmaruri că vizita sa în SUA va fi compromisă în acest mod, din cauza unui conflict cu ambasadorul Muraru.

Ciolacu și-a organizat vizita în SUA, un obicei practicat de toți premierii în timpul mandatelor lor, doar pentru a respecta protocolul și a-și îmbunătăți CV-ul. Cu toate acestea, istoria a arătat că aceste vizite nu au avut un impact semnificativ în planul politic-electoral. De exemplu, premierul Năstase a fost primit personal de către președintele SUA, dar acest lucru nu l-a ajutat să câștige alegerile. Nici Ponta nu a reușit să câștige alegerile după întâlnirea sa din 2014 cu Biden.

Mersul la Washington este o formalitate, la fel cum vizitele trebuie să includă și o oprire la Muzeul Holocaustului din New York, de cele mai multe ori fiind doar un pretext pentru cumpărături și relaxare.

Nu este criticabil că Ciolacu a respectat această tradiție, însă niciun alt premier nu a fost umilit așa cum a fost el de către ambasadorul României în fața oficialilor americani și a românilor din diaspora. Vizita și-a pierdut interesul mediatic, fiind înlocuită cu scandaluri și controverse. În loc să fie vorba despre întâlnirile cu oficialii americani, premierul s-a aflat în mijlocul unui schimb de declarații cu ambasadorul, iar taberele liberale și pesediste au escaladat conflictul verbal.

Ciolacu nu a reușit să arate o minimă hotărâre politică, preferând să se plângă în loc să adopte o atitudine fermă și să anunțe că la întoarcerea în țară va propune revocarea lui Muraru. Acest lucru ar fi trebuit să fie făcut de guvern conform programului votat de Parlament, iar președintele ar fi trebuit doar să semneze.

Probabil că Iohannis va refuza solicitarea premierului, lăsând impresia că este de partea lui Muraru în acest conflict.

Comportamentul lui Muraru a fost criticat de susținătorii PSD, dar a fost văzut ca un erou de către susținătorii dreptei. PNL, lipsit de o doctrină clară, se bazează pe combaterea PSD.

Această confruntare a deschis un nou front anti-PSD pentru ambasadorul liberal de la Washington, iar atacurile mediatice nu au făcut decât să îi sporească popularitatea. Din perspectiva politică, acesta a deschis un drum spre un an electoral favorabil pentru partid. Este posibil să nu fie candidatul PNL la prezidențiale, dar cu siguranță va fi unul dintre liderii importanți ai partidului.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.