Cinste și onoare memoriei lor! Militarii impuscati de teroristi in Afganistan urmeaza sa fie repatriati. FOTO

vf

În această dimineață, în Afganistan a avut loc Ceremonia de repatriere a celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în teatrul de operații Afganistan.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

În timpul unui antrenament doi talibani care purtau uniforme ale poliției afgane au deschis focul asupra miliarilor noștri, se arată într-o comunicare oferită de misiunea NATO în Afganistan.

Familiile militarilor care au murit în Afganistan sunt în stare de șoc. Trei subofițeri buzoieni au fost victimele unui incident produs lângă baza Kandahar. Erau plecați de la începutul lunii martie cu Batalionul 620 Operații Speciale din Buzău.

În familia Dumitrescu, din comuna Smeeni, e jale. Tatăl plutonierului Iulian Dumitrescu a fost înștiințat astăzi, la două ore după producerea evenimentului din Afganistan, de o echipă de ofițeri de la unitatea fiului său. Vestea l-a lovit ca un trăsnet, titreaza Stiri De Buzau.

Iulian avea 33 de ani și please pentru a doua oară în Afganistan. Urma să se recăsătorească în toamna acestui an și strângea bani ca să-și termine casa și să-și poată face nunta. Era singurul sprijin pentru părinții lui.

Familia plutonierului spune că tânărul era devotat carierei militare și urmase cursuri de scafandru ca să fie bine pregătit pentru misiunile din teatrele de război. În Smeeni, localitatea în care trăia Iulian Dumitrescu, toată lumea îi plânge soarta tânărului militar.

În Maxenu, localitate învecintată cu Smeeni, o altă familie se roagă la Dumnezeu pentru viața sergentului Bogdan Dragomir. A plecat în aceeași misiune cu prietenul său Iulian Dumitrescu și sâmbătă dimineață a fost grav rănit. Bunica militarului a suferit un șoc când a auzit de suferința nepotului ei.

Tânărul de 26 de ani a urmat cariera de militar datorită fratelui mai mare care lucrează în aceeași unitate de operații speciale din Buzău.

Cel de-al doilea militar căzut sâmbătă la datorie, Adrian Vizireanu, avea 36 de ani, era din Buzău si a activat ca arbitru de fotbal în liga județeană. A plecat în Afganistan pentru că avea nevoie de bani, în special pentru a-și ajuta un membru al familiei cu probleme de sănătate.

af8 af7 af6 af5 af4 af3 af2 af1

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

3 comentarii

  1. mercenarii nu cinste si nici onoare, in cel mai bun caz asta poate fi cel mult un accident de munca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.