Cine-s mai discriminati, ungurii sau romanii?

De ce, daca bati un ungur se cheama ca-l discriminezi, dar cand ungurul fura si incendiaza steagul Romaniei chiar de ziua nationala a acesteia nu se intampla nimic?

Primarii Antal Arpad şi Raduly Robert, mai-marii consiliilor judeţene, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, şi cei aproape o duzină de parlamentari UDMR din Covasna şi Harghita nu au participat la ceremoniile desfăşurate la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.
[…] Edilul l-a somat, însă, pe prefectul Dumitru Marinescu să interzică intrarea în oraş a celor câteva zeci de membri ai organizaţiei Noua Dreaptă Braşov, veniţi la Sf. Gheorghe pentru a sărbători Marea Unire alături de românii de aici.
Consiliul local Sf. Gheorghe a adoptat şi o ”Luare de poziţie” în acest sens – votată inclusiv de cei patru consilieri locali ai PSD şi PNL – în care Noua Dreaptă este etichetată ca ”mişcare extremistă, antisemită şi antimaghiară”, iar participarea ei la festivităţilede la Sf. Gheorghe drept ”jignire şi provocare a comunităţii maghiare”.
[…] Precum la Sf. Gheorghe, de întreaga organizare a manifestărilor s-a ocupat doar Prefectura, în contextul în care primarul Raduly Robert nua pus nici măcar un drapel roşu-galben-albastru în oraş. De altfel, în aproape toate localităţile din Harghita şi Covasna conduse de primari maghiari, nu a fost arborat deloc tricolorul românesc, pentru a marca Ziua Naţională. ”Domnule, mai bine că n-au pus steagurile, decât să trebuiască să daţi dumneavoastră, presa, ştirea că au fost furate şi incendiate!”, ne-a declarat prefectul Andrei Jean-Adrian.  Sursa: Gandul

Cum se poate asa ceva? Cum sa interzici romanilor sa participe la sarbatoarea nationala pentru ca tu, un bozgor imputit dar acceptat de romani, consideri ca e o jignire a comunitatii maghiare? Si, mai ales, cum sa nu arborezi steagul Romaniei de ziua ei nationala pentru ca l-ar fi furat si incendiat alti bozgori imputiti? Ce pazesc aia din Harghita si Covasna de se pot fura si incendia steagurile nationale?

Revenind la intrebarea din titlu la care vreau raspuns, cine-s mai discriminati, ungurii sau romanii?

Sursa: http://www.sebastianbargau.ro/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  UDMR pregătește autonomia Ținutului Secuiesc. Ce vor sa faca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.