Cine minte populatia? Ministrul de Interne: Sunt locuri la ATI. Cine a zis că nu sunt / Reacția lui Arafat

 

Marcel Vela, ministrul de Interne, a avut un schimb de replici cu doctorul Arafat pe tema situatiei locurilor din sectiile ATI.

Sunt locuri la ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă – n.r.). Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?”, a spus, luni, Marcel Vela.

„Aceasta este realitatea, sunt bolnavi de coronavirus, indiferent câte testări se fac și ce rezultate se dau. Discutați cu familii care au pierdut oameni. Acestea sunt drame, care se petrec între noi. Noi, ca să nu ajungem la drame și la decese, vedeți că virusul nu distinge între femei și bărbați sau suporteri PNL sau PSD, depinde de noi cum ne apărăm. Nu știu cine v-a spus, sunt locuri la ATI”, a declarat Vela.

Raed Arafat a intervenit și a explicat că e vorba strict de anumite spitale, nici măcar de toate spitalele dintr-o localitate: „Când spunem că nu mai sunt locuri la ATI în București, înseamnă că nu mai sunt acolo la spitalele COVID”, a declarat Arafat.

„Dacă unii politicieni erau patrioți, azi aveam mai puține decese”
„Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese”, a declarat Marcel Vela.

„Eu mă bazez foarte mult pe responsabilitatea românilor, cei care nu respectă regulile sunt destul de puțini. Evident că există riscuri, mai ales într-o situație delicată (…) Profitând de anumite interpretări cu privire la drepturile individului este, după cum văd la anumiți politicieni, mai important decât dreptul dumneavoatsra de a va proteja sănătatea. Dreptul meu de a mă mișcă văd că nu este analizat, cântărit, cu dreptul meu de a fi sănătos. Această situație delicată a dus la o discuție polemică, în antiteză, cine și ce drepturi are, cum sunt ele analizate, cântărite. Cred că este o datorie nobilă a fiecărui politician să salveze viață. Viață bate orice teorie și dilmele ce le au unii în cap. Va rog să mă credeți că situația este dramatică, acest virus există, este un dușman care nu distinge între bărbați și femei, între tineri și bătrâni” a mai declarat Vela.

Sursa; gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *