Cine este vinovata? Etnia sau membrii ei

In urmatoarele randuri voi incerca sa analizez a cui este vina pentru actele inumane ce au loc in momentul de fata in Romania si daca ar trebui sa fie invinuita o intreaga etnie pentru crimele comise de numerosii membri ai acesteia.

Inca din cele mai vechi timpuri tiganii au fost cunoscuti ca talhari, oameni fara tara, care mergeau din sat in sat in caravana. Ei se descurcau prin comertul cu aur, castigau bani din ghicitul norocului, sau cantau, recunoscut fiind faptul ca lautarii din vremurile de demult erau intr-adevar tiganii.

Dar lucrurile s-au schimbat si acum tiganii nu mai au un trai nomad, ei nu mai circula in caravane si nu mai citesc viitorul in palma („doar in portofele”). Ei si-au schimbat obiceiurile si au devenit o etnie cu mult mai unita si au pierdut frica fata de orice conducator, guvern sau etnie. Majoritatea membrilor acestei etnii profita de lipsa de unitate a Romanilor si de frica ce s-a dezvoltat in sufletul Romanului de rand in ultimii ani.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Cred ca va este cunoscut faptul ca exista clanuri care se ascund sub o masca de rromi doar pentru a justifica unele acte de talharie sau tradare fatisa. In numele acestor clanuri sunt controlate toate activitatiile lumii interlope din Romania, aceste activitati avand un impact psihologic enorm asupra populatiei. Oamenii se tem sa isi trimita copii pe strada, datorita acestor „clanuri” sau acelor asa-numite „gasti de cartier”, dupa o anumita ora cartierele marilor orase devenind proprietatea sau teritoriul unor asa-numiti „baieti de baieti”.

Sa luam drept exemplu cazul cartierului Ferentari din capitala, unde chiar si politia se teme sa intre dupa o anumita ora, si angajatii Ministerului de Interne sunt slab echipati, atat ca echipament cat si intelectual, si nu pot face fata „oamenilor rau-intentionati” din aceste cartiere. Acestei „lipse” de echipament se adauga si incompetenta oameniilor legii de a mentine ordinea in acele locuri, nu numai datorita coruptiei la nivel mic, cat si a lipsei de spirit voluntar, a unei „leni” grase a oamenilor legii care inchid ochii in fata actelor de cruzime si barbarism pe care le fac membrii etniei rrome.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Totusi nu este corect sa invinuim o etnie pentru faptele membriilor ei, dar nu este corect nici ca un copil Roman sa creasca cu frica „tiganilor” care ii jefuiesc cand sunt mici si ii corup cand cresc. Aceasta „coruptie” vine chiar si prin muzica, prin asa-zisele manele, care instiga la lupta impotriva culturii, la sustinerea etniei rrome. Dar mai grav este faptul ca acestia incep sa-si extinda sfera de influenta in scoli, invitand copii de clasa a IV-a sa asculte manele.

Ca o concluzie, doresc sa arat ca acest articol nu este cu tenta rasista, doresc a clarifica faptul ca eu nu am avut resentimente fata de vreo etnie, ci numai fata de membrii acesteia care fie impanzesc inchisorile, fie ne ataca copii pe strazi intr-un mod lipsit de demnitate si curaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.