Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
POLITICA

Cine este răul absolut în politica românească. „E mai ticălos decât Dragnea”

dragnea2 1024x682 1

Clujeanul Adrian Papahagi, care în 2014 a înființat Partidul Mișcarea Populară, a făcut o analiză a situației politice actuale, după ce cabinetul Vioricăi Dăncilă a plecat acasă. Așa cum se vede ea din Cluj.

Iată cele șase puncte creionate de Adrian Papahagi:

„Situațiunea, așa cum se vede din Cluj-Mănăștur:

  1. PNL joacă bine. A făcut moțiunea, a răsturnat guvernul, e cinstit și responsabil să preia guvernarea, pe care PSD o va ceda oricum bucuros. Sigur, e ingrat, dar asta e. O guvernare de un an poate să îi uzeze, mai ales că PSD a lăsat multe bombe amorsate, dar e singurul gest responsabil.

  2. PMP are un culoar optim. Paleologu va face un scor bun, mult peste cele 5,75% de la europene, probabil peste 10%. Cu o Dăncilă zdrobită demoțiune, un Barna ezitant și slab, și un Diaconu bizar și inutil, are șanse bune să ajungă în turul II. Intrarea în turul II se va juca între 10-15%, nu la 20%. Dacă PMP e cooptat la guvernare de fratele vitreg din PPE, își crește profilul și atractivitatea; dacă nu, măcar arată că vrea și poate mai mult decât fatidicul 5%.

  3. USR e prins între ciocan și nicovală, fiind obligat să-și dea arama pe față, ca la referendumul pentru familie sau la votul pentru Goulard. Dacă refuză guvernarea, arată că sunt fricoși, nepregătiți și prea puțin dispuși să-și riște imaginea pentru a salva România. Cu alte cuvinte: salvați-o voi acuma, noi mai vedem peste un an. Dacă intră la guvernare, se vor eroda în egală măsură cu PNL, sau poate mai grav. Sigur, ar putea să joace deștept și principial, dar nu le spun eu cum. Oricum, se vede clar lașitatea lui Barna. Ca leadership, e mult sub Orban și Tomac.

  4. PSD e în disoluție: asta e cea mai bună veste a momentului. Nu mai pot schimba candidatul, dar sunt obligați să tragă pentru Dăncilă, ca să nu arate că au ajuns de la 45% la 10%. O vor lichida după primul tur: singurul ei atu era că rămăsese prim-ministru după dispariția lui Dragnea. Dăncilă a fost oricum un teribil accident al politicii românești (chiar și pentru PSD). În 2020, PSD se va transforma într-un fel de PRM toxic și nefrecventabil, iar în 2024 nu va mai intra în parlament.

  5. ProRomânia e pe cai mari, și detest acest lucru. Cred că Ponta e mai ticălos decât Dragnea, dar e totodată mai abil, mai conectat la deep state și mai inteligent. A fost mulți ani la vârful statului și cunoaște perfect toate mecanismele. Partidul lui Ponta va înghiți partea viabilă din PSD și poate face multe jocuri dacă apucă să crească până la alegerile din 2020. Dacă aș fi liderul dreptei, aș pune toate tunurile pe Ponta.

  6. Dacă va reuși să-l paraziteze pe Ponta cum i-a parazitat (și apoi trădat) pe toți, Tăriceanu va mai intra nemeritat în parlament. Probabil îi va ieși mișcarea, fiindcă Ponta are nevoie de un simulacru de aliat „de dreapta”, care în plus mai fură ceva voturi de la PNL. În ce privește alegerile prezidențiale, căderea lui Dăncilă crește șansele celorlalți candidați importanți (în principal Paleologu și Barna) de a intra în turul II. Dar despre asta, pe larg, mai încolo”, a scris pe pagina sa de Facebook, Papahagi.

Filolog, profesor și eseist, Papahagi a cochetat cu politica, candidând la parlamentare în 2012, după ce a fost în 2010, în timpul ministrului Teodor Baconschi, consilier în Ministerul Afacerilor Externe, vicepreședinte al Fundației Creștin-Democrate și director adjunct al Institutului de Studii Populare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.