Cine este mama Cristinei Țopescu. Anul trecut au sărbătorit Crăciunul împreună în Germania

În urmă cu numai un an, regretata Cristina Țopescu și mama ei, Rodica Țopescu, petreceau împreună Crăciunul, în Germania. Fericită, jurnalista a împărtășit cu prietenii ei virtuali bucuria acelor momente. „La mămica mea dragă, de Crăciun, amândouă cu gândul la tatăl meu. Știu că e și el cu mine”, a scris Cristina pe Facebook în prima zi de Crăciun a anului 2018.

Din postările pe Facebook ale Cristinei, din acea perioadă, se citește cât de fericită era în compania mamei. Jurnalista a făcut publice atunci mai multe imagini din tinerețea Rodicăi Țopescu, dar și câteva fotografii pe care mama ei le ținea înrămate în casă. A fost, cu siguranță, un timp al amintirilor, căci anul trecut, în luna mai, tatăl Cristinei și cel care i-a fost soț Rodicăi timp de 11 ani, marele jurnalist sportiv Cristian Țopescu a murit după o lungă suferință.

Rodica Țopescu a fost căsătorită cu Cristian Țopescu timp de 11 ani, până în 1970. Cei doi s-au căsătorit tineri și au avut un singur copil împreună, pe Cristina. Deși Rodica a plecat din țară mult după divorțul de marele jurnalist sportiv, acesta din urmă a avut interdicție să iasă din țară din acest motiv. Cristian Țopescu a vorbit despre acest subiect într-un interviu mai vechi.

„Fosta mea soţie era plecată în Germania. M-am dus la securistul clubului, unul din comuna Brebu. Ţinea cu Petrolul, care era în «B».

«Tovarăşu’ maior, eu de ce nu am viză de ieşire din ţară?»

«Păi, soţia dumneavoastră…»

«Dar eu m-am despărţit de soţia mea acum 10 ani! Ea a plecat din ţară legal, n-a fugit!»

«Da, dar e ruda dumneavoastră de gradul I.»

«E fosta mea soţie!»

Dar n-aveau ce face. Am mers la finala cu AC Milan, în ’89, însă pentru Sevilla, în ’86, n-am fost trecut pe listă. Am stat acasă, m-am uitat la televizor când a apărat Duckadam”, a povestit Cristian Ţopescu în 2012, pentru Adevărul.

Fără să ofere prea multe detalii despre prima lui soție, Cristian Țopescu a declarat că divorțul a fost pașnic. „Sunt amintiri frumoase. Fiecare căsnicie s-a bucurat de apariția unui copil (ambii sunt acum oameni realizați și stimați în societate), iar despărțirile au fost pașnice. Eu am rămas în relații foarte bune cu fostele mele soții, mamele primilor doi copii ai mei. Divorțurile din actualitate sunt o nebunie, mai ales când la mijloc sunt copii”, declara Cristian Țopescu într-un interviu acordat revistei Tango, în noiembrie 2012.

Cristina Țopescu a vrut să fugă la mama ei înainte de Revoluția din 1989
Cristina Țopescu a vrut să plece și ea în Germania, cu câteva luni înainte de Revoluția din 1989, după ce aflase că mama ei era suspectă de o boală gravă. A fost prinsă însă la graniță și a fost băgată în pușcărie. A urmat un periplu lung și dureros prin cinci închisori, timp de trei luni, până când a fost eliberată, cu n umai două zile înainte de Revoluție.

„21 decembrie 1989. Tocmai ce ieșisem din închisoare de două zile, nici nu mă dezmeticisem bine, nu-mi venea, încă, să cred că sunt liberă. Nu știi cât de neprețuită este libertatea până nu ți se ia, până nu ai fost închis măcar o săptămână. Primim tot de ca și cum ni s-ar cuveni. Când, de fapt, nimic nu ni se cuvine și orice ne poate fi luat oricând de către alții, de viață sau de noi înșine”, a rememorat jurnalista în 2009, la împlinirea a 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.