Cine este Kristina Malimon, moldoveanca reţinută în urma asaltului violent de la Washington – VIDEO

Zeci de persoane au fost reţinute în urma asaltului de la Capitoliu, când susţinătorii lui Donald Trump au intrat în clădire pentru a împiedica Congresul să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Autorităţile americane au comunicat că, pe 6 ianuarie, printre persoanele reţinute sunt şi doi cetăţeni vorbitori de limbă rusă, dintre care unul are nevoie de un traducător. Era vorba despre doi cetăţeni originari din Republica Moldova – Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, şi fiica acesteia, Kristina Malimon, ambele şi cetăţeni ai SUA, acuzate de pătrundere ilegală în Capitoliu.

Kristina Malimon, în vârstă de 28 de ani, este o tânără activistă din Partidul Republican şi o simpatizantă înflăcărată a preşedintelui american, Donald Trump. Ea este vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Republicanilor din statul Oregon, oraşul Portland, acolo un Kristina Malimon îşi are reşedinţa.

Într-un interviu pentru presa rusă, Kristina Malimon a declarat că este originară din oraşul Bălţi, Republica Moldova.

Pe contul său de Instagram, Kristina Malimon are peste 25.000 de urmăritori şi este foarte activă în promovarea mesajelor pro-Trump. Ea susţine că nu este de acord cu rezultatul alegerilor din SUA. În opinia sa, scrutinul a fost fraudat, iar Donald Trump este cel care a învins în alegeri.

Kristina Malimon a postat mai multe fotografii pe contul său de Instagram alături de personalităţi importante apropiate de Donald Trump, precum Roger Stone, Candace Owens şi guvernatorul Kristi Noem.

Tot pe Instagram, tânăra a postat o fotografie prin care a arătat că a fost prezentă la mitingul lui Donald Trump, organizat miercuri, în faţa Casei Albe, unde, în urma discursului ţinut de preşedintele american, susţinătorii acestuia au luat cu asalt Capitoliul.

Într-un video publicat pe pagina sa de YouTube, în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, Kristina Malimon s-a adresat cetăţenilor slavi stabiliţi în SUA, pe care îi îndeamnă să „salveze America de socialism”. Ea susţinea că „religia este în pericol” şi că toţi trebuie să voteze cu Donald Trump.

Kristina Malimon alături de Roger Stone, fost consilier al lui Donald Trump, graţiat de preşedintele american după ce acesta fusese condamnat pentru sperjur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *