Cine atacă SRI ?

SRI

Citeam adineauri pe un site de ştiri că Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Balazs Izsak, a spus despre  Serviciul Român de Informaţii cum că ar fi continuatorul metodelor Securităţii. Motivul acestei afirmaţii insultătoare este faptul că directorul SRI, dl. ambasador George C. Maior, a declarat într-un interviu că serviciul are ca sarcină împiedicarea realizării autonomiei teritoriale pe teritoriul României.

Nu pot decât să mă mir de îndrăzneala dl. Izsak şi să mă întreb: totuşi, cine atacă SRI-ul ? Cum îndrăzneşte un individ care prin toată activitatea sa încalcă articolul 1 din Constituţie (legea fundamentală a ţării) să vorbească despre o structură importantă pentru siguranţa naţională ? Faptul că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte astfel de indivizi care atentează la siguranţa statului nu are nimic de a face cu vechea Securitate, ci cu datoria legală a SRI de a proteja valorile constituţionale.

CITESTE SI: SRI: Atacuri cibernetice asupra unor site-uri romanesti, cu mesaje ISLAMISTE RADICALE

Asta nu se întâmplă numai în România. Orice serviciu domestic de informaţii are şi această latură de protecţie a valorilor constituţionale şi democratice a unui stat. Intră în fişa postului ca serviciul să apere şi să promoveze valorile constituţionale ale ţării, deci are nu doar dreptul, ci şi obligaţia să facă acest lucru. Nu cred că dl. Balazs Izsak a fost ridicat de pe stradă, dus într-un beci şi bătut măr de către vreun ofiţer de informaţii al SRI. Din contră, ştiu cazul unui funcţionar public de etnie maghiară care a avut tupeul să atace un ofiţer de informaţii.

Mi se pare cel puţin de prost gust să acuzi principala structură de informaţii a ţării cum că ar fi continuatorul metodelor vechii Securităţi. Dacă e să vorbim de ceva putem vorbi despre toleranţa pe care guvernul român o arată faţă de această comunitate obraznică. Prin comunitate nu mă refer la maghiarii din Românii, ci la separatiştii şi extremiştii de etnie maghiară. Oameni care-i trag în jos pe conaţionalii lor şi care fac exact opusul intereselor minorităţii maghiare din România.

CITESTE SI: General de Br. (r) Aurel Rogojan (SRI) – Teroristi, media, servicii secrete si politica

În momentul de faţă astfel de oameni reprezintă un butoi cu pulbere gata să explodeze. Un cal troian în inima României. Asta datorită loialităţii lor faţă de un stat străin, un stat care tinde tot mai mult la nivel de politică externă spre un inamic al intereselor euroatlantice şi al celor româneşti, Rusia. Avem aici un motiv în plus pentru ca această comunitate să fie monitorizată, fiindcă oricând poate pune în pericol siguranţa naţională.

Revenind la întrebarea mea (cine atacă SRI ?), răspund: oameni de nimic. Cei care atacă Serviciul Român de Informaţii sunt tocmai acei oameni care au probleme cu legea şi care se autoidentifică drept adversari ai intereselor naţionale: separatişti, extremişti, terorişti, traficanţi, funcţionari publici corupţi. Oamenii care se tem de SRI şi sunt deranjaţi de munca serviciului sunt tocmai cei care atacă acest serviciu, la fel cum drogaţii, vitezomanii şi în general cei care încalcă legea atacă Poliţia Română. Fiecare atacă ceea ce-i stă în cale.

CITESTE SI: ADIO viaţă privată! SRI va putea verifica orice calculator!

În momentul de faţă SRI apără interesele naţionale ale României. Se numără printre puţinele structuri ale statului care chiar funcţionează cum trebuie. Vocea Rusiei duce un război psihologic împotriva acestei structuri, extremiştii maghiari se bagă şi ei din câte se pare. Parcă e un atac coordonat. Un atac coordonat pe fronturile propagandei. Din păcate puterea serviciului se limitează la a strânge informaţii, informaţii care sunt apoi date mai departe decidenţilor politici. De acolo informaţia se duce în istorie…

P.S. Şi ca să nu fie totul chiar negru, să ne amintim că Securitatea Statului nu a însemnat doar poliţie politică. Au fost aspecte regretabile, specifice oricărui regim comunist, dar nu putem uita de acei ofiţeri de contrainformaţii. Oameni care n-au avut nimic de a face cu poliţia politică şi care au contribuit la prinderea unor agenţi străini pe teritoriul României. Mulţi dintre ei veniţi de la Moscova, alţii de la Buda-Pesta.- de Alexandru Suditoiu

CITESTE SI: SRI: Romania atacata de hackeri

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. Unguri criminali si excroco afara din tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *