Cine ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu? Veste extraordinară pentru milioane de români! Vezi când vor fi acordați banii

Nu doar bugetarii se vor bucura de bani în plus de sărbători. Angajații din mediul privat sunt la un pas să primească și ei al 13-lea și chiar al 14-lea salariu, potrivit unui proiect de lege al liberalului Tudor Polak.

În cazul în care va fi adoptat, nu mai puţin de 3.7 milioane de români, angajaţi în mediul privat, vor beneficia de noua lege:

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si creşterea veniturilor salariale ale salariaţilor din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune să dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajaţii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea şi cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societăţile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie să depăşească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Măsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicată de către firmele aflate în procedură de insolvenţă, faliment sau reorganizare”, susţine tânãrul liberal vasluian.

Cele două salarii suplimentare ar trebui acordate de cãtre firme astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda între zilele de 15 si 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului urmãtor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *