Cine a fost femeia împușcată mortal la Capitoliu: Veteran al US Air Force, cu 14 ani de serviciu

Femeia împușcată de forțele de ordine la Capitoliu era un veteran cu 14 ani de serviciu în US Air Force și era neînarmată atunci când a fost ucisă.

Soțul protestatarei lui Donald Trump care a fost împușcată mortal în timpul asaltului Capitoliului, Ashli Babbit, spune că soția sa a fost o mare patrioată și „o mândră susținătoare” a președintelui în exercițiu.

Ashli Babbit a fost împușcată în piept de către agenții de poliție, miercuri după-amiază și a murit câteva ore mai târziu la spital. Înregistrările video o arată în timp ce încerca să treacă printr-o fereastră spartă pentru a ajunge în camerele Congresului, moment în care a fost împușcată.

Încă nu se știe cine a tras, însă investigațiile urmează să stabilească. Un martor a declarat că ar fi vorba de forțele de poliție, care blocaseră zona respectivă a clădirii Capitoliului. Înregistrările video dramatice arată că femeia s-a prăbușit la pământ într-o baltă de sânge pe treptele Capitoliului.

A fost activă 14 ani în US Air Force
Femeia din San Diego a servit timp de 14 ani în US Air Force, fiind un membru înalt calificat al trupelor de securitate. Potrivit martorilor, protestarii încercau să pătrundă prin intrarea principală când doi ofițeri de poliție au refuzat să le permită accesul. Atunci grupul în care se afla Ashli Babbit a luat-o pe un alt hol și a spart geamurile dintr-o aripă a clădirii. Zona pe care manifestanții încercau să o ocupe era complet blocată cu scaune și mese care baricadau ușile.

Ashli Babbit a ajuns la Washington DC din California fără soțul ei. Majoritatea celor care au luat cu asalt Capitoliul erau înarmați și nu purtau măști de protecție.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *