Ciclon peste România! Anunțul de ULTIMA ORA de la ANM

Vara s-ar putea prelungi conform prognozei meteo pentru luna septembrie și octombrie. Un ciclon ar putea lovi România pe fondul încălzirii vremii, în special în luna septembrie. Prima lună de toamnă se anunță extrem de călduroasă și cu multe furtuni de vară.

În luna septembrie temperatura va depăși de 30 de grade în aproape toate zilele, avertizează meteorologii ANM. În octombrie se vor înregistra temperaturi medii peste cele anormale ale acestui luni.

Formațiuni ciclonice și temperaturi de vară în România
Vor avea loc noi formațiuni ciclonice, în special în zona Mării Mediterane. Furtunile cu aspect tornadic pot apărea mai ales în luna septembrie, în Lunca Dunării, Câmpia de Vest sau în Bărăgan.

„Este adevărat. Apa Mării Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic, mai ridicată decât normal. Vor fi formațiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torențial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, avertizează meteorologul Floriana Georgescu.

Anul 2019 se anunță printre cei mai călduroși ani de când se fac măsurători meteo. Această încălzire vine pe fondul schimbării climatice, cauzată de poluarea excesivă la care este supusă planeta.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *