Chişinău: Acţiune naţionalistă de solidaritate cu Ucraina (VIDEO)

Chisinau

După ce au pichetat ambasada Federaţiei Ruse din Chişinău, tinerii de la “Garda Naţionalistă” au organizat luni o manifestaţie inedită de solidaritate cu poporul ucrainean în capitala celui de al doilea stat românesc.

Câţiva militanţi basarabeni au scris din flori numele capitalei statului vecin, în limba ucraineană: Kyiv. Numele oraşului a fost realizat din flori albastre şi galbene, acestea fiind culorile drapelului naţional al Ucrainei. Ulterior, acestea au fost împărţite tuturor trecătorilor care simpatizează cu lupta Kievului contra separatismului din regiunea rusofonă Donbas. Conform postului de televiziunea Jurnal TV, acţiunea s-a desfăşurat sub sloganul “Ajută Ucraina să-şi păstreze demnitatea”.

Garda Naţionalistă este o organizaţie umbrelă pentru mai multe mişcări şi grupări identitare româneşti din Basarabia şi a fost creată în 13 septembrie 2014. Garda reuneşte de la suporteri ai cluburilor de fotbal, simpatizanţi ai Mişcării Legionare şi până la sportivi de performanţă, foşti militari şi veterani ai războiului din Transnistria. Sursa: FrontPress.ro

Citiți și:  [ Ungurii dau startul ATACURILOR de după alegeri ]

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
IO.../gerules
IO.../gerules
6 ani in urma cu

Astia se dau cu cei ce interzic limba romana in Ucraina?