China trimite o UNDA DE SOC la nivel mondial. Suntem la un singur pas distanță de un mare război?

Alertă la nivel mondial. China a ajuns în punctul culminant. Una dintre cele mai mari puteri ale globului a luat o decizie majoră și a pus deja totul în practic. Suntem la un singur pas distanță de un mare război?

China a reușit imposibilul într-un timp foarte scurt. Totul a început în 2015, atunci când președintele chienz Xi Jinping a întreprins un proiect amplu pentru a transforma Armata Republicii Populare Chineze (PLA) într-o forță de luptă de talie mondială, mai exact, oponentul armatei Statelor Unite.

La acel moment, el comandase investiții în șantierele navale și tehnologie care continuă în ritm accelerat și în prezent.

În 2018, președintele Chinei a îmbrăcat costumele militare și s-a îmbarcat într-un distrugător al Armatei Populare de Eliberare din Marea Chinei de Sud, iar atunci, el avea în față cea mai mare flotă pe care China a pus-o vreodată pe mare. 48 de nave, zeci de avioane de luptă și mai mult de 10.000 de militari în exercițiu, erau în fața ochilor săi, potrivit CNN.

Presa străină scrie că acea zi a reprezentat punctul culimant al ambiție președintelui chinez, de a arăta măreția și puterea Chinei peste cele șapte oceane ale lumii.

“Sarcina de a construi o marină puternică nu a fost niciodată atât de urgentă ca și astăzi”, a spus Xi în acea zi.

Unde va duce planul Chinei

Planul lui Xi a funcționat, drept urmare, de la început, adică din 2015 și până în prezent China a adunat cea mai mare forță navală din lume. De menționat este faptul că, în 2015, Marina Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) avea 255 de nave de luptă în flota sa, potrivit Oficiului de Informații Navale al SUA (ONI).

Finalul anul 2020, a surprins china cu 360 de nave de luptă, adică cu peste 60 mai mult decât marina SUA, conform unei prognoze ONI.

Totodată, ONI mai precize că în următorii patru ani, China va avea 400 de nave de luptă.

„Forța de luptă a marinei chineze a crescut de peste trei ori în numai două decenii”, arată un raport din decembrie al liderilor marinei americane.

„Comandând deja cea mai mare forță navală din lume, Republica Populară Chineză construiește combatanți moderni de suprafață, submarine, portavioane, avioane de vânătoare, nave de asalt amfibii, submarine cu rachete nucleare balistice și spărgătoare de gheață polare la o viteză alarmantă”, se mai arată în raport.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!