China se pregateste pentru prabusirea lui Kim Jong-un

kim-jong

China a elaborat planuri detaliate de urgenta pentru prabusirea guvernului nord-coreean, ceea ce arata ca liderii de la Beijing au putina incredere in longevitatea regimului lui Kim Jong-un.


Documentele intocmite de strategii Armatei de Eliberare a Poporului din China includ si propunerea de a-i gazdui pe liderii nord-coreeni, care vor fi protejati, dar tinuti sub observatie, in interesul Chinei.

Conform unor informatii aparute in presa dinJaponia, aceste planuri prevad si crearea unor tabere de refugiati in apropierea granitei chineze cu Coreea de Nord, in cazul aparitiei unor tulburari sociale, potrivit The Telegraph.

Raportul intocmit de oficialii de la Beijing solicita monitorizarea a 1.414 kilometri de frontiera cuCoreea de Nord.

Oricare dintre liderii militari si politici ai Coreei de Nord ar putea fi tinta unor factiuni rivale sau a unei alte “puteri militare”, facandu-se referire la Statele Unite, iar in acest caz trebuie sa li se acorde protectie.

Raportul chinez sustine ca liderii nord-coreeni importanti ar trebui detinuti in tabere speciale, care sa fie monitorizate, dar si impiedicati sa ia parte la actiuni care ar fi daunatoare pentru interesul national al Chinei, potrivit Kyodo News.

Planul sugereaza faptul ca “forte straine” ar putea fi implicate intr-un incident care ar duce la prabusirea controalelor interne din Coreea de Nord, care opresc milioane de refugiati sa plece dincolo de granite. Singura solutie pentru siguranta lor ar fi peste granita cu China.

“Ceea ce am invatat din prabusirea altor dictaturi, precum Uniunea Sovietica sau Libia lui Muammar Gaddafi, este ca totalitarismul unui regim, cu cat este mai accentuat, cu atat mai greu va cadea”, a spus Jun Okumura, un savant de la Institutul Meiji pentru afaceri globale din Tokyo

Citiți și:  Se PROFEȚEȘTE o alianță INCENDIARĂ la nivel mondial

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *