GENERAL

China, DECIZIA care a pus întreaga lume pe jar

Flag map of the Peoples Republic of China.svg

Cetățenii chinezi au o nouă modalitate de a câștiga bani rapid, cu condiția să fie la curent cu anumite activități din comunitate. Mai precis, regimul de la Beijing oferă cetățenilor săi recompense care variază între 2.000 și 20.000 de dolari, dacă vin cu informații bune despre persoane care ar putea pune în pericol securitatea națională.

Se dau recompense de mii de dolari! Așa combate China „forțele ostile străine”
Noile măsuri apar în contextul în care oficialii chinezi și presa de stat promovează ideea că Beijingul se află într-un pericol grav și continuu. De vină ar fi „forțele ostile străine” care încearcă să se infiltreze și să submineze țara în toate modurile posibile, informează Yahoonews.

„Recompense spirituale” sub formă de certificate speciale
Ministerul Securității de Stat a publicat noile reguli prin care chinezii vor putea să-și toarne concetățenii pentru orice activități care ar putea dăuna securității naționale. Pe lângă
recompensele financiare substanțiale, sunt prevăzute și „recompense spirituale” sub formă de certificate speciale, a informat presa de stat.

Deși recompensele pentru demascarea spionilor străini nu sunt o noutate în China, aceste măsuri vizează standardizarea recompenselor și motivarea publicului ”într-un moment de intensificare a amenințărilor din partea agențiilor de informații occidentale și a altor forțe ostile”, a declarat un reprezentant al Ministerului Securității de Stat.

Se urmărește ”entuziasmul publicului” și „antrenarea inimii”
Deși decizia a provocat dezbateri aprinse în mediul online din cauza naturii sale orwelliane, Partidul Comunist Chinez susține că măsurile urmăresc obținerea ”entuziasmului publicului în astfel de chestiuni”. Formularea măsurilor ajută la mobilizarea totală a entuziasmului publicului pentru a sprijini și a asista cu munca de securitate națională, antrenând inimile, moralul, înțelepciunea și forța poporului, a transmis un reprezentant al Ministerului.

Cine obține recompense și cum funcționează turnătoria
În ultimii ani, Beijingul a încurajat o astfel de abordare din partea întregii societăți chineze, sub pretextul securității naționale, stimulând suspiciunile față de națiuni rivale.

Odată ce un pont este furnizat autorităților, agențiile de securitate de stat verifică respectiva informație, pentru a vedea dacă este adevărată, înainte de a decide cu privire la plata recompensei.
Chinezii își pot turna concetățenii fie printr-o linie telefonică specială, pe un site, prin poștă sau chiar în persoană, direct la ministerul Securității. Dacă mai multe persoane vin cu aceeași informație, va fi recompensat doar primul venit.

Suspiciuni alimentate de rivalitatea cu Occidentul
În ultimii ani, autoritățile de la Beijing au încurajat oamenii să ofere informații despre spioni străini și colaboratorii lor chinezi prin campanii de propagandă. Aceste eforturi au prins viteză și mai mare sub conducerea președintelui Xi Jinping. „Trebuie să ne asigurăm că securitatea națională este întru totul pentru popor și a poporului, mobilizând eforturile întrgului Partid Comunist și toată societatea, pentru a aduce laolaltă forțele puternice de protejare a securității naționale”, afirma președintele Xi Jinping în 2016.

Suspiciunea din ce în ce mai mare a Chinei față de influența străină provine parțial din rivalitatea geopolitică tot mai mare cu Occidentul, în special cu Statele Unite, notează CNN.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.