China, avertisment TERIBIL despre COVID. ATENȚIE! PERICOL la cumpărături!

China a înregistrat din iulie zece contagieri asociate ambalajelor şi suprafeţelor de prezentare a produselor congelate, potrivit presei locale.

Oraşul Shenzhen a demarat săptămâna aceasta o campanie masivă de teste de acid nucleic după detectarea a trei cazuri pozitive la angajaţii unui lanţ de supermarketuri, în timp ce oraşul Canton a suspendat temporar importul de carne şi de fructe de mare congelate din străinătate.

Vinerea trecută, mai multe loturi de aripioare de pui congelate importate din Brazilia au fost depistate cu teste de acid nucleic, iar cu o zi în urmă o inspecţie de rutină la un restaurant din oraşul Wuhu a descoperit mostre de virus pe ambalajele unor creveţi albi din Ecuador. Acelaşi lucru a fost descoperit şi la 10 iulie pe ambalajele unor fructe de mare provenite de la trei firme ecuadoriene.

Sunt îngrijorați de gravitatea pandemiei

Mass-media chineze şi-au exprimat îngrijorarea faţă de gravitatea pandemiei în America Latină, cu peste 5,6 milioane de cazuri confirmate, mai ales în Brazilia şi Ecuador unde virusul prezent pe ambalaje se poate transmite consumatorilor.

Pe de altă parte, autorităţile sanitare au avertizat că purtătorii de COVID-19 pot transmite boala în timpul perioadei de incubaţie şi au cerut persoanelor confirmate pozitiv să informeze autorităţile la două ore după ce au fost testate cu această infecţie.

Potrivit ultimului bilanţ, China a înregistrat de la începerea pandemiei în total 84.888 de cazuri de COVID-19 şi 4.634 de decese.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *