China a lansat bombardiere nucleare. Este stare de ALERTA

Un nou raid aerian amenințător a fost efectuat de chinezi pe teritoriul Taiwanului, iar situația devine din ce în ce mai inflamată între cele două părți.

Autoritățile din Taiwan au reclamat o incursiune de amploare a avioanelor militare chineze. Ministerul Apărării a declarat că 19 aeronave, inclusiv avioane de luptă și bombardiere cu capacitate nucleară, au intrat în așa-numita zonă de identificare a apărării aeriene (ADIZ).

În ultimul an, oficialii de la Taipei s-au plâns de mai multe ori din cauza misiunilor efectuate de chinezi pe teritoriul Taiwanului
Oficialii de la Taipei se plâng de mai bine de un an de misiuni repetate ale forțelor aeriene chineze în apropierea insulei. China consideră Taiwanul democratic ca fiind o provincie separatistă, dar Taiwanul se consideră a fi un stat suveran.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că misiunea de duminică a forțelor aeriene chineze a implicat patru bombardiere H-6, care pot transporta arme nucleare, precum și un avion antisubmarin. Ministerul a publicat o hartă care arată o traiectorie de zbor la nord-est de Prata, mai aproape de coasta chineză decât de cea taiwaneză, conform jurnaliștilor britanici de la BBC.

Raidurile trimise de la Beijing arată nemulțumirile față de declarațiile taiwanezilor
Au fost desfășurate sisteme de rachete și au fost trimise avioane de luptă pentru a îndepărta avioanele chinezești, a adăugat ministerul. China nu a comentat încă în mod oficial aceste acuzații venite din Taiwan.

Beijingul lansează deseori astfel de misiuni pentru a-și exprima nemulțumirea față de comentariile făcute de Taiwan, pe care le consideră a fi inadecvate politicii chineze. În luna iunie chinezii au trimis 18 avioane militare în ADIZ – cea mai mare incursiune raportată de Taiwan până în prezent. Nu este clar deocamdată ce motive au stat la baza ultimei astfel de misiuni.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, Ministerul Apărării din Taiwan și-a exprimat îngrijorarea legată de securitatea țării sale și a avertizat că forțele armate ale Chinei ar putea „paraliza” apărarea Taiwanului și că amenințarea chineză este în creștere în ultima vreme.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *