China a făcut ANUNTUL care pune lumea pe jar: Noul COVID seamănă deja panica

Noua variantă a virusului, care s-a răspândit rapid în Marea Britanie și prezintă o transmisibilitate mult mai mare, a fost depistată în China și SUA. Conform autorităților chineze, această descoperire ar putea pune probleme serioase în prevenirea și controlul virusului în această țară.

China a detectat primul său caz importat al noii variante de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie, potrivit unei publicații a Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), după cum transmite Reuters.

Țările din întreaga lume au întrerupt legăturile de călătorie către Marea Britanie pentru a opri răspândirea noii variante, despre care oamenii de știință au spus că este cu 40-70% mai transmisibilă decât varianta originală. Noua tulpină a fost detectată la o tânără de 23 de ani care s-a întors în China din Marea Britanie, care a fost testată la Shanghai pe 14 decembrie, conform celei mai recente ediții a China CDC Weekly publicată miercuri.

Citiți și:  ULTIMA ORA Informația despre COVID care rastoarna tot ce se stia. Vine de la cel mai inalt nivel

Cazul „ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru prevenirea și controlul COVID-19 în China”, se arată în publicație. Cercetătorii au efectuat secvența genetică pe eșantionul pacientului pe 24 decembrie și au descoperit că tulpina este o variantă cunoscută sub numele de „VUI202012 / 01”, se mai arată în publicație.

Tulpina include o mutație genetică care, în teorie, ar putea duce la răspândirea COVID-19 mult mai ușor între oameni. Din această cauză, China va suspenda zborurile directe către și dinspre Marea Britanie pentru un termen nelimitat, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al ministerului de externe. Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituție medicală pentru a fi pusă în carantină, iar ancheta privind contactele ei apropiate a început, potrivit publicației.

Citiți și:  ULTIMA ORA Informația despre COVID care rastoarna tot ce se stia. Vine de la cel mai inalt nivel

Noua tulpină a fost identificată și în SUA
Guvernatorul statului Colorado, democratul Jared Polis, a anunţat marţi că s-a detectat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus pe teritoriul SUA, fiind vorba despre un bărbat de circa 20 de ani care nu a fost recent în nicio călătorie, transmite EFE. Tânărul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, se află în izolare în comitatul Elber, din apropierea oraşului Denver, a anunţat într-un comunicat guvernatorului statului Colorado.

Autorităţile sanitare din acest stat analizează cazul şi realizează interviuri pentru a identifica persoanele care ar fi putut intra în contact cu tânărul.

125 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU