China a făcut ANUNTUL care pune lumea pe jar: Noul COVID seamănă deja panica

Noua variantă a virusului, care s-a răspândit rapid în Marea Britanie și prezintă o transmisibilitate mult mai mare, a fost depistată în China și SUA. Conform autorităților chineze, această descoperire ar putea pune probleme serioase în prevenirea și controlul virusului în această țară.

China a detectat primul său caz importat al noii variante de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie, potrivit unei publicații a Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), după cum transmite Reuters.

Țările din întreaga lume au întrerupt legăturile de călătorie către Marea Britanie pentru a opri răspândirea noii variante, despre care oamenii de știință au spus că este cu 40-70% mai transmisibilă decât varianta originală. Noua tulpină a fost detectată la o tânără de 23 de ani care s-a întors în China din Marea Britanie, care a fost testată la Shanghai pe 14 decembrie, conform celei mai recente ediții a China CDC Weekly publicată miercuri.

Cazul „ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru prevenirea și controlul COVID-19 în China”, se arată în publicație. Cercetătorii au efectuat secvența genetică pe eșantionul pacientului pe 24 decembrie și au descoperit că tulpina este o variantă cunoscută sub numele de „VUI202012 / 01”, se mai arată în publicație.

Tulpina include o mutație genetică care, în teorie, ar putea duce la răspândirea COVID-19 mult mai ușor între oameni. Din această cauză, China va suspenda zborurile directe către și dinspre Marea Britanie pentru un termen nelimitat, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al ministerului de externe. Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituție medicală pentru a fi pusă în carantină, iar ancheta privind contactele ei apropiate a început, potrivit publicației.

Noua tulpină a fost identificată și în SUA
Guvernatorul statului Colorado, democratul Jared Polis, a anunţat marţi că s-a detectat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus pe teritoriul SUA, fiind vorba despre un bărbat de circa 20 de ani care nu a fost recent în nicio călătorie, transmite EFE. Tânărul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, se află în izolare în comitatul Elber, din apropierea oraşului Denver, a anunţat într-un comunicat guvernatorului statului Colorado.

Autorităţile sanitare din acest stat analizează cazul şi realizează interviuri pentru a identifica persoanele care ar fi putut intra în contact cu tânărul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.