Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ECONOMICNATIONALSTIRI

CHILIPIR! CFR Marfă vinde locomotive de la 4.700 euro și vagoane de la 1.400 euro!

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, se confruntă cu acuzații grave în aceste zile, după ce a fost dezvăluită o presupusă tranzacție controversată cu vagoane și locomotive CFR Marfă.

CFR Marfa

Conform informațiilor prezentate de publicația PUTEREA, peste 7.000 de vagoane și 500 de locomotive aflate în proprietatea CFR Marfă sunt propuse spre vânzare, însă cu un preț mult sub evaluarea reală.

Anunțul de vânzare a fost publicat pe site-ul companiei și a atras atenția, deoarece tarifele indicate în anunț par extrem de scăzute. Potrivit anunțului, un vagon CFR este evaluat la doar la 1.400 de euro, iar o locomotivă la doar 4.700 de euro, ceea ce ridică serioase suspiciuni privind legalitatea și transparența tranzacției.

Această presupusă ofertă atrage atenția deoarece în ultimele șase luni nu a existat nicio evaluare oficială a acestor active, așa cum prevede legea, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la modul în care s-a stabilit prețul acestor vagoane și locomotive.

Mai mult decât atât, oferta pare să beneficieze în mod clar anumite persoane, deoarece cel mai interesat de achiziționarea acestor active pare a fi interlopul din Olt, Sandu Anghel, cunoscut sub numele de „Bercea Mondialul”, finul fratelui lui Traian Băsescu.

Surse din cadrul companiei susțin că oferta reală pentru fierul vechi și cupru ar fi mult mai mare decât cea indicată în anunțul de vânzare. În cazul vagoanelor, compania ar fi putut obține aproximativ 37 milioane de euro de la centrele de colectare, în timp ce suma totală pe care o putea încasa pentru toate activele scoase la vânzare ar fi putut ajunge la aproximativ 400 de milioane de euro.

Această sumă ridicată a ridicat suspiciuni cu privire la motivele reale ale tranzacției și a condus la acuzații de afaceri dubioase.

Un fost ministru al Transporturilor a comentat că aceasta este cea mai mare afacere de acest tip din perioada post-decembristă și a sugerat că valoarea reală a vagoanelor și locomotivelor este de cel puțin zece ori mai mare decât prețul menționat în anunț.

Între timp, Bercea Mondialul pare să profite de oportunitatea aparent favorabilă și ar putea obține un câștig substanțial dacă tranzacția se va finaliza conform anunțului publicat de CFR Marfă.

Autoritățile și instituțiile de control sunt acum chemate să investigheze această tranzacție, iar posibilele ilegalități vor fi scrutate de DNA. Publicul așteaptă acum o explicație oficială din partea ministrului Transporturilor și a companiei CFR Marfă cu privire la circumstanțele acestui anunț de vânzare și motivele reale din spatele acestei decizii controversate.

sursa: puterea.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.