CEX-PSD. Liderii AU DECIS cum voteaza legea carantinei. BREAKING NEWS!


Liderii organizațiilor județene PSD și conducerea centrală a partidului s-au exprimat luni, în ședința CEX, prin vot online, cu privire la legea carantinei. S-a supus la vot dezbaterea și ADOPTAREA CU AMENDAMENTE a proiectului legii adoptate de Camera Deputaților. Au fost în CEX PSD aproape 40 de voturi ‘pentru’, aproape 10 ‘contra’ și o parte din liderii PSD nu au votat, au declarat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, ar fi avansat în ședința CEX că dacă se procedează așa cum au cerut unii lideri de filiale județene și nu se votează legislația privind carantina, atunci există riscul ca președintele Klaus Iohannis să reinstituie starea de urgență, spun surse social-democrate.

Citiți și:  SURSE - Sedinta de foc in CEX PSD: Iohannis ar putea reinstitui starea de urgență în lipsa legii carantinei

În discuțiile din CEX, juriștii PSD au apreciat că trebuie avut grijă pentru că dacă în Senat se aduc modificări radicale față de proiectul adoptat de Camera Deputaților, ar putea să iasă o lege care riscă să pice la CCR dacă încalcă principiul bicameralismului.

În timpul dezbaterilor s-ar fi produs o schimbare de macaz.

Surse social-democrate au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că în prima parte a ședinței, părerile erau puternic contradictorii. Cele mai multe voci erau împotriva carantinei și nu-și doreau ca PSD să-și asume introducerea acestei măsuri. Spre finalul ședinței, opinia majoritară înclina însă în favoarea reglementării, au precizat sursele citate.

Citiți și:  ULTIMA ORA. Legea carantinei şi izolării a fost VOTATA!

Legea carantinei în caz de epidemie se află la vot final în Senat.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

148 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile