Certificatul verde se schimbă RADICAL! Alexandru Rafila aruncă bomba

Schimbare radicală la certificatul verde în România, preconizată de noul ministru al Sănătăţii. Alexandru Rafila a oferit detalii despre schimbările pe care le are în plan. El afirmă că vrea să evite toate greşelile care s-au făcut până acum cu privire la acest document controversat.

Certificatul verde revine în actualitate în România, odată cu schimbarea ce a avut loc la vârful Ministerului Sănătăţii.

Anunţul zilei făcut de Alexandru Rafila cu privire la certificatul verde
Profesorul Alexandru Rafila, cel care ocupă acum acest portofoliu în Guvernul României, a explicat care a fost scopul introducerii iniţiale a certificatului verde la nivel european, dar şi cum a fost apoi deturnat scopul iniţial.

“Certificatul verde aşa cum e numit în legislaţia UE e un document care e adoptat pentru favorizarea liberei circulații în UE. Ăsta e scopul lui. Acest lucru se face datorită unui interes care să protejeze sănătatea publică, prin faptul că riscurile de transmitere a bolii. (…)

Alte ţări au preluat certificatul verde şi au considerat că e un document care să stimuleze vaccinarea. Deci nu mai vorbeam despre protejarea sănătăţii, ci de stimularea vaccinării”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru Digi24.

“Foarte puţini au explicat încât lumea să înţeleagă”
Alexandru Rafila a explicat în continuare că nu este corect ca autorităţile să susţină public că vaccinarea nu este obligatorie, dar să introducă o măsură care să forţeze vaccinarea.

“Problema e următoarea. Foarte puţini au explicat încât lumea să înţeleagă. Singura referire a fost legată de vaccinare drept o măsură care a părut coercitivă ca să forţeze vaccinarea.

Nu pot să introduc o măsură care să forţeze vaccinarea şi să declar public că vaccinarea nu e obligatorie. E undeva o fractură logică”, a mai precizat noul ministru al Sănătăţii.

“Am explicat o variantă care oferă un alt tip de înţelegere şi o anumită speranţă oamenilor”
Alexandru Rafila spune că varianta propusă de el pentru certificatul verde ţine cont de realităţile acestei pandemii şi a făcut şi o paralelă cu Franţa, unde certificatul verde a fost introdus „ca un element coercitiv într-o ţară în care 70% din populaţia s-a vaccinat”.

“Venim în România unde 35-40% s-a vaccinat şi 60% nu s-a vaccinat sau se opune vaccinării.

Am explicat o variantă care oferă un alt tip de înţelegere şi o anumită speranţă oamenilor. Oamenii vor să se întoarcă cât mai repede la viaţa normală.

Varianta pe care am propus-o ţină cont de realitatea evoluţiei acestei pandemii”, a mai declarat profesorul Rafila.

Cum ar trebui să arate noul certificat verde în România, potrivit lui Alexandru Rafila?
El spune că a propus introducerea certificatului verde în momentul în care există o creştere a numărului de infecţii într-un interval de trei săptămâni.

“Este o propunere pe care am făcut-o în urmă cu două săptămâni, înainte de a fi numit ministru al Sănătăţii. (…)

Am propus un lucru raţional. Nu mai introduc discuţia despre certificatul verde unic sectorial, ci unul pentru toate tipurile de activităţi. Îl introduc când am o creştere de trei săptămâni consecutivă.

Oamenii ştiu că dacă scădem trei săptămâni consecutiv şi ajungem la o incidenţă mică, atunci ne putem reveni la o viaţă normală. E o propunere care poate face acceptabil acest certificat verde în contextul României”, a adăugat şeful Ministerului Sănătăţii.

Sursa: capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.