GENERAL

Certificatul verde, OBLIGATORIU la locul de muncă! Anunț pentru toți românii

62214529

Ministerul Sănătății a informat recent în cadrul unui comunicat că certificatul verde la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5. Simultan, autoritățile susțin că acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului.

Când va fi introdus certificatul verde la locul de muncă și ce condiții sunt necesare pentru a fi eliminat? Ministerul Sănătății a spus clar
În contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19, reprezentați ai Ministerului Sănătății s-au întâlnit cu membri din Coaliția pentru Dezvoltarea României. Astfel, autoritățile sanitare au informat în cadrul unui comunicat că renunțarea la certificat se va face „după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1”.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1″, este transmis într-un comunicatde presă al Ministerului, după o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Adoptarea legii privind certificatul verde trebuie adaptată situaţiei din România
Potrivit Ministerului, adoptarea legii privind certificatul verde, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei. Potrivit proiectului privind certificatul Covid la locul de muncă discutat în Coaliție testarea gratuită a angajațiilor trebuie să se facă pentru o perioadă de maxim 45 de zile prin acordarea unor tichete tip vouchere în valoare de 50 de lei (tichetul).

Voucherele sunt gândite pentru testele antigen care trebuie făcute în instituții publice sau private, acreditate, astfel încât rezultatele să fie încărcate în platforma națională;
Statul direcționează către angajator voucherele care pot fi folosite pe o perioadă de maxim 45 de zile de la declanșarea stării de alertă în care se solicită certificatul;
Angajații pot beneficia de maxim 15 vouchere/ tichete.
Potrivit estimărilor realizat de PSD, banii cheltuiți pentru testele gratuite sunt aproximativ 150 -200 milioane lei. Aceștia au raportat suma la cheltuielile avute de statul român cu spitalizarea unui bolnav de COVID estimată în valul 4 undeva la 750 milioane lei.

Amintim că certificatul verde se eliberează în urma îndeplinirii uneia dintre următoarele condiţii:

La muncă doar cu certificatul verde! Rafila face anunțul serii în România

Bani în plus la pensie! Documentul s-a aprobat chiar acum. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022

Va fi total gratuit! Iohannis a promulgat legea. Veste bună pentru acești români, chiar înainte de Crăciun
vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2;
dovada trecerii prin boală;
rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabil 72 de ore) sau antigen rapid (valabil 48 de ore).

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.