“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
STIRIMEDICALNATIONAL

Certificatul verde impune marea segregare. Guvernul joacă la rupere

segre 696x464 1
Guvernul Cîțu provoacă segregarea populației

Guvernul pregătește o lovitură grea pentru toți românii, folosindu-se de Parlament pentru a legifera și a extinde aplicarea certificatului verde. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept a solicitat în mod expres participarea la dezbaterile din comisiile Senatului, pentru a se asigura că nu se vor introduce amendamente care să ducă la o segregare totală a populației.

Încercarea Guvernului de a introduce condiționarea accesului la locul de muncă a angajaților din asistența socială de testare pe bani proprii sau de vaccinare a fost urmată, aproape imediat, de anunțul introducerii certificatului verde pentru accesul în mall-uri, cinematografe și restaurante.

Deocamdată, pentru localitățile în care rata de incidență a cazurilor Covid depășește 3 la mie, însă este foarte posibil ca măsura să se generalizeze. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept atrage atenția că aceștia sunt primii pași către segregarea populației și solicită renunțarea la astfel de măsuri.

”Dacă se începe cu obligativitatea vaccinării și testării la locul de muncă vor extinde peste tot și se va ajunge ca cei care nu se vaccinează să nu mai aibă voie să facă nimic. Scopul final este ca cine nu este vaccinat să fie exclus din societate. Certificatul verde din Regulamentul UE era folosit doar la trecerea frontierei, pentru că UE nu poate da asemenea norme care să fie obligatorii la nivel național. Acum vor să bage certificatul verde în lege, pentru că CCR-ul a spus clar, în Decizia 381, că nu avem lege care să impună testarea, vaccinarea sau trecerea prin boală pentru participarea la evenimente sau a intra în restaurante și cinematografe și că singurele măsuri care se pot introduce sunt cele prevăzute în Legea 55. Tot ce a făcut până acum Guvernul în acest sens a fost nelegal și neconstituțional, pentru că nu avea putere să stabilească altceva decât ce a decis Parlamentul. Cei mai mulți vaccinați sunt din sistemul bugetar, iar acum nevaccinații au început să fie presați de colegi să se vaccineze, unii fiind deja izolați în spații cu plexiglas”, ne-a declarat Elena Radu, președintele Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept (CASD).

ONG-urile și sindicatele nu vor certificat verde național
Mai multe ONG -uri și sindicate au solicitat comisiilor Senatului și Guvernului participarea la dezbateri cu privire la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență cu privire la așa-zisul ”certificat verde”. Conducerea CASD semnalează faptul că pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 15.09.2021 s-a aflat, la prima lectură, proiectul de OUG pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 care prevede introducerea obligativității certificatului verde pentru profesioniștii din centrele de asistenta socială, reprezentanții Executivului declarând că urmează să completeze/modifice acest proiect și să introducă și noi categorii de cetățeni. ”De ce se prezumă că toate persoanele fără simptome sunt infectate și toate persoanele vaccinate sunt sănătoase, în condițiile în care realitatea ne dovedește că nu este așa? Acest certificat verde nu este o soluție în combaterea transmiterii virusului. Dovadă în acest sens stă faptul că, deși a fost introdus de către Uniunea Europeană pentru a fi folosit la deplasarea dintr-un stat în altul, nu s-a oprit nici transmiterea virusului și nici creșterea numărului de cazuri”, se arată într-un comunicat al CASD.

Segregați pe criteriul vaccinării
Statul trebuie să pună la dispoziția cetățenilor informații corecte și complete, atât despre virus, cât și despre vaccin și efectele adverse pentru ca fiecare cetățean să își analizeze singur riscurile și pentru situația în care nu se vaccinează și se infectează, dar și pentru situația în care se vaccinează, dar poate va avea efecte adverse, susține Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept. ”Fiecare cetățean să decidă pentru el care risc crede că este mai mic și fiecare dintre noi să respectăm decizia celuilalt. Nu putem să acceptăm să fim segregați pe criteriul vaccinării”, se mai precizează în comunicatul CASD.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.