CERSETORII TIGANI AGRESIVI provoaca REVOLTA oficialitatilor locale din Marea Britanie care cer LEGI mai DURE pentru stoparea fenomenului

Cinci administraţii publice locale au transmis guvernului britanic o scrisoare deschisă prin cer înăsprirea legislaţiei pentru a stopa fenomenul cerşetoriei agresive, astfel încât escrocii şi cerşetorii să poată fi ridicaţi de pe stradă şi arestaţi.

Potrivit Daily Mail, miniștrii sunt avertizaţi să aprobe noi legi anti-cerșit pentru ca administraţiile locale să poată face față invaziei anticipate de cerșetori din România și Bulgaria.

Scrisoarea deschisă a fost transmisă de către liderii de consilii din Westminster, Birmingham, Nottingham, Southampton și Slough, după ce oficialii locali au avut „dificultăți tot mai mari cu bande organizate de emigranți din Europa de Est”, în unele cartiere din Londra.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

În documentul transmis ministrului Norman Baker, ei avertizează că „ceşetorii agresivi, organizaţi ca grup infracţional” provoacă „neplăceri” şi instigă la comportament „anti -social”.

Semnatarii scrisorii deschise doresc ca guvenul britanic să elaboreze o legislaţie mai dură, iar clauzele să fie clar specificate, astfel încât poliţiştii să îi poată aresta pe cereşetorii care ignoră în mod repetat avertismentele oamenilor legii şi provoacă neplăceri locuitorilor.

„Noi nu suntem preocupați de muncitorii cinstiţi din România și Bulgaria care vin să lucreze aici. Suntem îngrijorați că vor veni bande de cerşetori în cautare de bani. Aceştia vor începe în centrul Londrei şi se vor extinde în Birmingham, Manchester, Leeds și în alte orașe pentru a obţine profit. Așa cum stau acum lucrurile, poliţia nu va putea, din punct de vedere legal, să-i aresteze”, a explicat Nickie Aitken, consilier în Westminster, citat de Daily Mail.

Sursa: Evenimentul Zilei

LASA UN COMENTARIU