Cerşetorii ologi, vindecaţi „miraculos” de jandarmi. Ce trucuri folosesc cei care cer de pomană, pentru a lăsa impresia că suferă de un handicap sever

Cerşetorii de pe străzile din Râmnicu Vâlcea recurg la tot felul de trucuri pentru a stârni mila trecătorilor, iar imaginaţia unora dintre sărmanii care cer de pomană i-a lăsat muţi de uimire chiar şi pe jandarmi. O patrulă a Jandarmeriei a identificat recent o femeie care a folosit bandaje îmbibate în ketchup pentru a da impresia că nu are degete la membrele superioare.

Femeia are 36 de ani şi a venit să cerşească pe străzile din Râmnicu Vâlcea tocmai din judeţul Alba. Aceasta a reuşit să stârnească mila râmnicenilor care au avut drum ieri prin faţa magazinului Cozia, folosind un truc din filme: ketchup pe post de sânge. Cerşetoarea şi-a mascat ambele mâini cu bandaje îmbibate în ketchup, astfel încât cetăţenii să creadă că suferă de un handicap grav.

„Modul în care femeia se manifesta a atras atenţia jandarmilor, care au constatat că aceasta îşi disimulase mâinile în faşă sanitară îmbibată cu sos de roşii, pentru a da impresia unui handicap sever, în scopul obţinerii de bani de la cetăţeni. Jandarmii au vindecat-o „miraculos” pe numita C. Simona, din judeţul Alba, pe care au sancţionat-o contravenţional cu avertisment”, precizează Cosmin Iordache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.

Reprezentanţii Jandarmeriei atrag atenţia cetăţenilor să nu se lase păcăliţi când de cerşetorii ologi, întrucât foarte mulţi dintre aceştia nu suferă de vreun handicap fizic. În plus, starea materială a unora dintre cerşetori este de foarte multe ori mai bună decât a celor care le oferă de pomană.

ce1

ce2

4 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU