fbpx
INTERNATIONALSTIRI

Cercetătorii de la CERN au obținut particule cu viteza mai mare decat a luminii care fac posibilă călătoria în timp

maxresdefault 33

Cercetătorii de la Acceleratorul de Particule CERN din Geneva au realizat un experiment revoluționar în cadrul căruia au obținut o serie de particule microscopice, ale căror viteze de deplasare au depășit chiar și viteza luminii.

Implicați în cercetarea avansată a fizicii particulelor, experții afirmă că acest experiment reprezintă o dovadă a posibilității călătoriilor în timp atunci când tehnologia asociată va fi perfecționată. Această descoperire uimitoare deschide uși către un viitor în care călătoria în timp poate deveni o realitate palpabilă.

În cadrul experimentului cu nume de cod Opera, o undă de neutrini a parcurs distanța de 732 de kilometri de la CERN, Geneva, până într-un laborator subteran din Gran Sasso, Italia, în doar 2,3 milisecunde. Fizicianul Antonio Ereditato a declarat că au fost efectuate peste 15.000 de teste și că toate au arătat că viteza luminii poate fi depășită.

Experimentul vine să dea peste cap toate teoriile fizicii moderne, inclusiv teoria relativității a lui Albert Einstein, care se bazează pe ideea că nimic nu poate depăși viteza luminii. Potrivit experților, dacă particulele pot atinge o viteză superioară celei a luminii, ar însemna că ar putea ajunge la destinație chiar înainte de a fi emise, ceea ce înseamnă că ele au călătorit în timp.

“Visul meu este ca un alt experiment, independent de al nostru, să descopere același lucru. Atunci voi fi liniștit. Acum noi nu afirmăm nimic, vrem doar să fim ajutați de comunitatea științifică, pentru a putea înțelege rezultatul nebunesc al testului nostru, pentru că este chiar un rezultat nebunesc. Iar consecințele pot fi extraordinare”, a declarat acesta. “Nu susținem nimic deocamdată, vrem doar ajutorul comunității mondiale de fizicieni pentru a înțelege rezultatele noastre nebune – pentru că e o nebunie ce se întâmplă”, a mai spus Ereditato.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.