ALERTA. CEO-ul Moderna CONFIRMA ca “guvernele se pregătesc să vaccineze regulat populația împotriva COVID”

Șeful Moderna: “Guvernele se pregătesc să vaccineze regulat populația împotriva COVID”

Bancel a menționat că există o cerere mare din partea guvernelor, care se pregătesc pentru vaccinarea regulată a populației împotriva coronavirusului.

Israel vaccinează în prezent cu a patra doză persoanele cu vârste de 60 de ani și peste, lucrătorii din domeniul medical și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Studii israeliene au determinat că a patra doză de vaccin crește de cinci ori nivelul de anticorpi specifici COVID la o săptămână de la injectare.

Directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că un vaccin dedicat combaterii variantei Omicron va fi gata în luna martie a anului curent.

Într-o declarație la CNBC, Bourla a menționat că vaccinul anti-Omicron va viza, de asemenea, și celelalte variante de COVID-19.

“Sperăm că vom obține un produs ce va oferi o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că, în prezent, protecția oferită de actualele vaccinuri împotriva spitalizărilor și formelor grave de boală este rezonabil de bună, cât timp te-ai vaccinat cu trei doze”, a estimat el.

Bourla spune că nu este clar dacă va fi necesară vaccinarea cu a patra doză, însă Pfizer va derula cercetări în acest sens.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *