Celebra melodie, INTERZISA de Crăciun

Una dintre melodiile populare în perioada sărbătorilor de iarnă, difuzată la radiouri din întreaga lume, a fost interzisă, după ce mai multe persoane s-au plâns că este „inadecvată”, „manipulează” și „încurajează violul”.

Ascultătorii unei staţii de radio din Cleveland, Ohio, s-au plâns că mesajul melodiei este în contradicţie cu mişcarea #MeToo. De aceea, Star 102 Cleveland a realizat un sondaj pe pagina de Facebook, să afle dacă ascultătorii nu mai vor să audă melodia la radio. 94% au răspuns că nu vor ca melodia să nu mai fie difuzată, pe motiv că este „clasică”, informează BBC News.

Cu toate acestea, un realizator radio a susţinut că versurile sunt „greşite” şi „manipulează”, motiv pentru care melodia nu va mai fi difuzată la radio, scrie Ştirile PRO TV.

„Lumea în care trăim este foarte sensibilă şi oamenii se supără uşor, însă într-o lume în care mişcarea #MeToo le-a dat femeilor vocea pe care o meritau, cântecul nu mai are ce căuta (n.r – pe post)”, a susţinut Glenn Anderson.

Melodia „Baby It’s Cold Outside” a fost scrisă de Frank Loesser în 1944 şi, de-a lungul anilor, a fost cântată de Lady Gaga, Michael Buble, Tom Jones, Cerys Matthews şi de actori precum Will Ferrell şi Zooey Deschanel.

Melodia are forma unei conversaţii în care un bărbat încearcă să convingă o femeie să rămână la el peste noapte, din cauza vremii nefavorabile. Femeia îi spune: „Chiar trebuie să plec”, la care el insistă: „Dar, dragă, e frig afară”.

Într-un alt vers, ea îl întreabă „ce e în băutură”, iar el îi spune că „nu sunt taxiuri disponibile”, vers interpretat de unii ascultători ca o aluzie la viol.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile