Cele mai mari pensii din Romania

Pensia medie va fi 860 lei, în sistemul public, anul viitor, şi 2.724 lei pentru pensionarii din apărare, poliţie şi SRI

visinescu-deschidere1-600x400

Pensia medie în sistemul public de asigurări sociale va fi de 860 lei, în 2015, în timp ce pensia medie pentru pensionarii Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi SRI va fi de 2.724 lei. Cheltuielile cu pensiilor vor ajunge la 55 miliarde lei, anul viitor, din care circa 20 miliarde sunt de la bugetul de stat.

Potrivit proiectului de lege a bugetului de asigurări sociale, în 2015, vor fi 4,68 milioane de pensionari ai sistemului public de asigurări şi 152 mii de pensionari ai ministerelor Apărării, Internelor şi Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Citiți și:  VIDEO | Echipajul unei aeronave militare și-a văzut „îngerul păzitor”

Plata pensiilor va fi asigurată două treimi din contribuţiile de asigurări ale angajaţilor şi angajatorilor, iar o treime, respectiv 19,75 miliarde lei, de la bugetul de stat, adică din alte taxe şi impozite.

Pentru şomaj, cheltuielile vor fi de 1,6 miliarde lei, urmând să fie indemnizaţi 127 mii de beneficiari. Indemnizaţia medie de şomaj va fi de 453 lei, iar absolvenţii vor primi 250 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *