CEL MAI SMECHER OM: Un bărbat a construit o graniţă falsă cu Finlanda, ca să păcălească imigranţii de la care a luat banii

Un bărbat din Rusia a construit o graniță falsă cu Finlanda, ca să îi păcălească pe imigranții de la care lua bani că i-a trecut frontiera. Individul a fost arestat.

Rusul se oferise a fi călăuză imigranților care voiau să ajungă ilegal în Finlanda. Patru imigranți ilegali din sudul Asiei i-au dat astfel 10 mii de Euro ca să îi treacă frontiera.

Bărbatul i-a înșelat însă pe cei patru și i-a dus într-o pădure din regiunea Leningrad, unde el construise o frontieră falsă. Potrivit CNN, el instalase indicatoare și pusese chiar și un post de frontieră și le-a spus imigranților că acolo e Finlanda.

Crezându-se în UE, cei patru și-au continuat drumul, dar au fost prinși de grănicerii ruși din zona orașului Viborg. Polițiștii l-au prins și pe rusul care se oferise călăuză.

Citiți și:  Rusia somează România (VIDEO)

Imigranții au fost aduși în fața unui tribunal rusesc, care a decis expulzarea lor. Ei veniseră în Rusia în noiembrie, la Sankt Petersburg, și în tentativa de a ajunge în Finlanda, au vrut să recruteze o călăuză.

”Așa-zisa călăuză a decis să simuleze un punct ilicit de trecere a frontierei și să facă bani ușor, fără să furnizeze asistență în trecerea ilegală a graniței rusești”, a spus Serviciul de Informații FSB, într-un comunicat.

Potrivit agenției TASS, autoritățile rusești iau în calcul punerea sub acuzare pentru fraudă a bărbatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.