Cel mai SCUMP condiment din lume, cultivat in ROMANIA. Kilogramul costa 8.000 de euro

afacere

Comuna gorjeană Bustuchin a devenit cunoscuta dupa ce un spaniol a decis sa cultive acolo 1.000 de metri pătraţi dintr-un condiment minune. Supranumit „aurul rosu” de sateni, condimentul minune se vinde cu 8.000 de euro kilogramul.

Afacerea este una foarte profitabila asa ca tot mai multi romani se gandesc sa cultive acest condiment si sa faca o avere din asta. Sofranul, caci despre el este vorba, i-a hipnotizat parca pe romanii din Bustuchin care au devenit usor gelosi pe succesul spaniolului.

Totul a inceput cu 8-9 ani in urma, cand venit din Spania, Aparicio Guzman a cumpărat o fostă fabrică de cărămidă, pe care dorea s-o reabiliteze, însă s-a reprofilat pe agricultură. A înfiinţat Coperativa Agricolă „Valea Amaradiei – Catalunia“, care numără acum 44 de membri. Fiecare membru a venit cu partea lui de pamant pe care a cultivat fie mure, fie sofran. Toti si-au dat silinta si in acelasi timp, au acceptat sa se considere o adevarata echipa.

VEZI SI: Nu au concurență! Doi soţi din Arad au învățat de pe Internet cum să facă o afacere de milioane.

Oamenii se declara extrem de multumiti in ciuda problemelor de la inceput, cu birocratia din Romania, Norocul a fost ca si primarul s-a implicat si a reusit sa inlature problemele initiale.

Se stie ca in Romania exista numeroase persoane care au decis sa cultive fructe precum murele, zmeura sau afine, facand un profit foarte bun din asta. In acest fel, in supermarket-urile din tara se gasesc fructe bio din livezile romanilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *