fbpx
GENERALSTIRI

Cel mai puternic motor de cautare, direct de la Pentagon: Va fi “politia” Internetului

DARPA, divizia de cercetare a Pentagonului, va incepe in curand sa lucreze la un motor de cautare care are ca scop surclasarea celor comerciale, precum Google, Bing si Yahoo Search.

Proiectul denumit Memex va oferi americanilor posibilitatea de a intra in cele mai ascunse “colturi” ale Internetului, astfel ca tehnologia va fi mai avansata decat cea regasita in prezent, oferind Pentagonului o indexare superioara si o cautare mult mai profunda pe Internet, arata RT.com.

Initial, sistemul va fi folosit pentru a identifica operatiuni ilegale precum traficul uman, care se face pe forumuri, camere de chat, postare de joburi, servicii ascunse si alte site-uri.

Pentru a gasi sursa lor, Memex (numele reprezinta o combinatie intre cuvintele memorie si indexare) “va dezvolta o tehnologie specifica pentru a indexa si cauta continutul de pe web”, se arata in explicatia Pentagonului.

Astfel, DARPA spera sa realizeze acest lucru prin interogari precise, facute dupa cuvinte-cheie.

Pentagonul sustine ca Memex nu are ca scop gasirea unor informatii care nu sunt publice pe Internet, ci pe cele care exista, dar nu sunt “la suprafata”.

Proiectul s-ar derula pe urmatorii trei ani, iar propunerile pentru imbunatatirea lui sunt acceptate pana in luna aprilie.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.