Cel mai mare secret al soților Ceaușescu a ieșit la lumină

În jurul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu s-au creat multe mituri, odată cu dispariția regimului comunist în ultimele zile ale anului 1989. De la averea fabuloasă pe care acești ar fi strâns-o și până la viața personală, mult diferită față de ceea ce lăsa se vadă, viața celor doi soți, care au condus România un sfert de veac, a fost îmtoarsă pe toate fețele de către mass media.

De curând au apărut alte informații, ce-i au în prim plan pe defuncții dictatori. Acestea se referă la o dorință neobișnuită a fostului lider de la București, care ar fi ordonat construcția unei linii secrete de metrou pe care să o folosească exclusiv conducerea Partidului Comunist Român și care urma să lege Casa Poporului de Aeroportul Otopeni.

METROUL SECRET PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Scopul acestei linii secrete e ușor de bănuit și tocmi acesta este motivul pentru care mitul pare să aibă suport. În anii 80, nivelul de trai al românilor era unul foarte scăzut, iar Ceaușescu se izolase de restul Europei, fiind considerat ultimul dictator de tip vechi din fostul bloc comunist. Fiind informat de reprezentanții fostei Securități că ar putea fi victima unor atacuri, care să-l îndepărteze din fruntea țării, Nicolae Ceaușescu s-ar fi consultat cu apropiații și ar fi luat decizia construcția acestei linii, care să devină un loc prin care liderul comunist și acoliții săi să părăsească de urgență România.

La aproape 30 de ani de la moartea celor doi, nimeni nu poate spune cu precizie, dacă această construcție a fost începută sau finalizată. Potrivit Antena 3, Serviciul Român de Informaţii refuză accesul în subteranele Casei Poporului, acolo de unde se consideră că ar fi trebuit să pornească linia de metrou prezidenţială, ceea ce face imposibilă verificarea acestei variante apărute de curând.

A MIZAT PE ARMATĂ

Potrivit unor informații apărute în presă, metroul secret al lui Ceaușescu urma să fie construit cu ajutorul militarilor, Armata fiind una dintre instituțiile în care fostul dictator avea mare încredere și cu ajutorul căreia s-au făcut realizat multe dintre „împlinirile mărețe” ale fostului regim de la București: „Voia să apeleze la soldați. Avea încredere în ei că vor păstra secretul”, a declarat o sursă anonimă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *