Cel mai important serviciu SECRET din Rusia face public scopul infiintarii ISIS: „Lumea a ajuns in pragul unui conflict global”

Isis-Jihadist-Terro-Group-Iraq-610x300

Seful Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB, fost KGB), a acuzat miercuri „unele puteri mondiale”, pe care nu le-a precizat, ca au folosit organizatia terorista Statul Islamic in propriul interes, aducand astfel „lumea in pragul unui conflict global”.

”Proiectul Statului Islamic isi are originea in primavara araba si a luat amploare ca urmare a politicii dublei masuri a unor puteri mondiale si regionale, care au urmarit astfel sa-si rezolve obiectivele strategice in Asia si Africa”, a afirmat Bortnikov, citat de RIA Novosti si Interfax.

”Ca rezultat, aceste state au adus lumea in pragul unui conflict religios si civilizational, cu consecintele cele mai devastatoare”, a adaugat Aleksandr Bortnikov, in cadrul unei reuniuni a sefilor serviciilor speciale din statele membre CSI (Comunitatea Statelor Independente, fostele republici sovietice, mai putin tarile baltice si Georgia).

In context, seful FSB a insistat, potrivit TASS, asupra intaririi granitelor CSI, afirmand ca ”scopul teroristilor si a protectorilor acestora este de a destabiliza situatia in ctarile Comunitatii”.

El a adaugat ca Statul Islamic este format din aproximativ 10 grupari teroriste in randurile carora se afla cetateni din Rusia, Ucraina, Georgia si alte state din Asia centrala, mentioneaza Agerpres.

Declaratiile sefului serviciilor speciale ruse intervin dupa acuzatiile de saptamana trecuta ale presedintelui Vladimir Putin, care afirma ca unele tari fac joc dublu, ‘luptand impotriva teroristilor si, in acelasi timp, pozitionand in interes propriu piesele pe tabla de sah a Orientului Mijlociu’.

Rusia a lansat la 30 septembrie o campanie de operatiuni aeriene in Siria, care vizeaza, potrivit Moscovei, gruparile teroriste, in special Statul Islamic. SUA, care conduc coalitia internationala ce efectueaza de un an lovituri aeriene impotriva gruparii jihadiste din Siria, acuza Moscova ca inteventia sa are de fapt ca scop salvarea regimului Bashar al-Assad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *