Cel mai greu de ucis oameni din istorie. Au supravieţuit otrăvii, gloanţelor, ştreangului şi grenadelor

Se spune că viaţa omului atârnă de un fir de aţă. Nu acelaşi lucru pot spune şi o serie de personaje din istoria lumii. Aceştia au fentat moartea în repetate rânduri, reuşind să scape cu viaţă din nişte situaţii absolut imposibile.

Cu siguranţă toată lumea a auzit de producţia cinematografică ”Greu de ucis”, în care personajul principal reuşeşte să supravieţuiască şi să scape din nişte situaţii absolut incredibile. Dacă pentru mulţi acest lucru este posibil doar pe platourile de filmare, viaţa unor personaje absolut reale din istoria oamenii vine să ne arate că au existat, cu adevărat, oameni greu de ucis.

Cum să supravieţuieşti otrăvirii, bătăii şi gloanţelor

Unul dintre oamenii care pot sta în topul listei ”greu de ucis” este cu siguranţă Grigori Rasputin. Acesta este un personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Călugăr rătăcitor, contestat, iubit şi urât în acelaşi timp, Rasputin a ajuns preferatul ţarinei, soţia ultimului ţar al Rusiei. Rasputin avea reputaţia unui beţiv şi afemeiat, dar în acelaşi timp şi a unui om cu puteri spirituale aparte, fiind singurul care reuşea să calmeze crizele ţareviciului Alexei. Datorită carismei sale a ajuns preferatul în special al femeilor nobile de la Sankt Petersburg, pe care, se spune, le vrăjea şi prin calităţile sale sexuale aparte. Influenţa lui Rasputin a ajuns atât de mare la curtea ţarului încât o parte a nobilimii a decis să scape de el.

Şi asta în condiţiile în care mulţi nobili ruşi s-au trezit încornoraţi după ce nevestele lor au trecut prin patul lui Rasputin. Se spunea că ţarul Nicolae al II-lea asculta orbeşte de Rasputin. Felix Iusupov a adunat un grup de nemulţumiţi şi a pus la cale asasinarea lui Rasputin. După ce totul a fost pus la cale, Rasputin a fost chemat la masă. Gurmand, acesta nu a refuzat. Mâncărurile au fost umplute cu cianură. Rasputin a mâncat pe săturate, dar nu a păţit nimic. Disperaţi, conspiratorii s-au hotărât să acţioneze mai direct. Iusupov l-a împuşcat pe Rasputin cu revolverul de câteva ori. Se spune că l-a nimerit inclusiv în cap. Nici aşa „călugărul nebun” de la Sankt Petersburg nu a putut fi răpus. Mai mult decât atât, a luat-o la fugă pentru a scăpa. A fost bătut crunt şi în cele din urmă a fost aruncat în râu. S-a ajuns la concluzia că acesta a murit înecat.

Prizonierul imposibil de ucis

Un condamnat care a reuşit să scape efectiv de moarte fiindcă nu putea fi ucis este un bandit numit Joseph Samuel. Era englez la origine şi s-a născut în anul 1780. A trăit în mahalale şi din copilărie devenise un infractor. În anii adolescenţei comisese deja câteva tâlhării. În 1795 a fost arestat şi trimis în colonia penală din Australia împreună cu alţi 296 de condamnaţi. În coloniile penale din Australia, paza nu era atât de strictă. Şi asta fiindcă cei care evadau mureau în sălbăticie. Samuel a reuşit împreună cu câţiva condamnaţi să plece din colonia penală şi să supravieţuiască sălbăticiei australiene. Au ajuns în Sidney şi au vrut să jefuiască casa unei doamne foarte bogate stabilite în zonă.

Au fost prinşi în fapt de un poliţist. Samuel l-a ucis, dar nu a reuşit să ajungă prea departe. A fost prins şi condamnat la spânzurătoare. Aici au început fenomenele neobişnuite. Execuţia avea loc în piaţa publică din Sidney. Prizonierul a fost urcat pe un car sub formă de platformă. Cu laţul la gât, Samuel a continuat să strige că este nevinovat. Carul a fost tras de sub picioarele condamnatului, iar acesta a căzut în gol. Spre stupoarea audienţei frânghia s-a rupt. Execuţia a mai fost reluată de două ori, dar de fiecare dată funia ceda. A fost inspectat ştreangul, dar totul părea în regulă. Considerat a fi un semn divin, Samuel a fost lăsat în viaţă şi condamnat la închisoare. Criminalul John Lee din Anglia a avut o soartă asemănătoare. De trei ori au încercat călăii, fără succes, să-l spânzure.

Înţepat cu baionetele, împuşcat, aruncat în aer de grenadă, dar totuşi viu

Un caz uluitor este acela al soldatului canadian Gord Manktelow. Acesta a participat la războiul din Coreea în anii 50. Avea 20 de ani la aceea dată şi făcea parte dintr-un batalion canadian care participa la război alături de trupele Statelor Unite. În martie 1952, Manktelow, împreună cu alţi cinci oameni, era trimis să cerceteze o anumită zonă a frontului numită Hill 163. Echipa lui Manktelow a fost surprinsă de focul mortierelor chinezeşti şi a fost nevoită să se retragă. După ce a asigurat retragerea oamenilor săi, tânărul caporal canadian s-a trezit surprins de inamic. Aşa că s-a prefăcut mort. L-au găsit întins cu faţa în jos.

Patrula chineză a decis să verifice dacă era într-adevăr mort. L-au lovit peste tot cu patul armelor, fără ca Manktelow să crâcnească. Mai apoi l-au împuns cu baionetele. Soldatul canadian şi-a păstrat cumpătul. Un soldat a tras asupra lui, iar apoi au scos cuiul la o grenadă şi au lăsat-o lângă canadian. Acesta nu a mişcat. Trupul său a fost efectiv aruncat în aer de explozia grenadei. Crezând că este cu adevărat un cadavru l-au lăsat acolo. Rănit grav, acesta a rămas o noapte întreagă pe câmpul de luptă, cu proiectile de mortieră aterizând în jurul său. În cele din urmă a fost găsit de un camarad canadian şi dus în siguranţă la spitalul militar. Deşi a pierdut mult sânge a supravieţuit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *