Cel mai crunt anunț despre coronavirus: Va fi o catastrofă! Avertisment extrem de dur al specialiștilor

O boală extrem de gravă face ravagii la nivel planetar.

Specialiștii sunt în alertă. Va fi o adevărată catastrofă la nivel global. Trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău.

Pandemia de coronavirus face ravagii pe întreaga planetă, dar nu este singura mare problemă a omenirii. Specialiștii atrag atenția. O altă boală va face un dezastru pe măsură.

O boală face ravagii la nivel planetar!

În condițiile în care cazurile de coronavirus continuă să crească, iar pandemia pare că se va suprapune peste sezonul gripal în emisfera nordică a planetei, medicii din SUA, acolo unde coronavirusul a infectat mai mult de 6 milioane și jumătate de oameni și a ucis aproape 200.000, se tem că sistemul de sănătate ar putea fi copleșit de lupta cu două virusuri în același timp.

„Cu siguranță poți să faci și gripă și Covid-19 în același timp, ceea ce ar fi catastrofal pentru sistemul tău imunitar”, spune Dr. Adrian Burrowes, medic de familie în Florida, conform cnn.com.

Citiți și:  Tratament-minune împotriva COVID-19. Cum funcționează spray-ul nazal cu eficacitate de 99,9%

„În fapt, îmbolnăvirea cu gripă face persoana respectivă să fie mai vulnerabilă la a contracta Covid-19 și vice-versa. În momentul în care te infectezi cu virusul gripal sau cu noul coronavirus organismul se slăbește, iar când apărarea organismului se reduce, devii vulnerabil la a contracta și a doua infecție”, a concluzionat epidemiologul Seema Yasmin.

La o îmbolnăvire cu unul dintre cele două virusuri, ele atacă plămânii și pot duce la pneumonia, lichid în plămâni sau insuficiență respiratorie. La o îmbolnăvire simultană cu virus gripal și noul coronavirus, „riscurile pe termen lung la organe cresc și mai mult”, a spus Dr. Michael Matthay, profesor de medicină și specialist la Universitatea din California.

Citiți și:  CINCI SCENARII PENTRU FINALUL ȘARLATANIEI

Este însă mult prea devreme pentru a putea ști care sunt efectele specifice ale unei duble infecții, având în vedere că vorbim de un virus nou care nu a mai existat până acum în timpul unui sezon gripal.

Matthay suspectează însă că riscurile de pneumonie cresc în momentul unei duble infecții, precum și cele ale insuficienței respiratorii. Pentru a evita dublele infecții, specialiștii americani subliniază importanța purtării măștii și distanțării fizice.

Vezi si: SONDAJ OFICIAL: 11 milioane de adulți în Marea Britanie cred că evreii se află în spatele răspândirii COVID-19 pentru câștig financiar

85 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU