Cel mai AUTENTIC PROST din politica românească

a42

A fost odată un președinte-bufon. Bufonul George Crin Laurențiu Antonescu era convins că Palatul Cotroceni va fi al lui pentru cel puțin cinci ani, nu doar pentru o lună și jumătate. N-a jucat cum trebuie și, mai ales, cu cine trebuie și a pierdut și șansa de a mai intra în cursa prezidențială.

„Politica e un fel de ruletă rusească. Chiar și a doua zi după o victorie ești în pericol să pierzi tot”, declara Antonescu, cu mult timp înainte să piardă bătăliile.

S-a dovedit că a avut dreptate. Licențiat în istorie –filosofie, a intrat în politică și promitea mult. A fost ministru al Tineretului, deputat, iar în prezent este senator. Discursurile pe care le ținea în plenul Parlamentului stârneau aplauze și ridica, de multe ori, sala în picioare.

În martie 2009, câștigă șefia PNL, învingându-l pe fostul șef al partidului și șef al Guvernului, Călin Popescu Tăriceanu. În luna noiembrie a aceluiași an, candidează pentru funcția supremă în stat. „Nimeni nu-i ține piept lui Traian Basescu și trebuie să facă cineva și asta”, explica Antonescu. A câștigat doar locul 3, obținând 20,02% din voturi.

În februarie 2011, lansează USL alături de Victor Ponta, construcție politică care îi aduce la Putere și pe el chiar în fruntea Senatului.

Al doilea om în stat ajunge, în vara lui 2012, și președinte interimar, urmare a suspendării șefului statului, Traian Băsescu.

Dragostea dintre pesediști și liberali a fost însă una falsă, girată de interese oculte, și s-a terminat cu un divorț. La începutul anului 2014, liberalii au ieşit de la guvernare la îndemnul lui Antonescu, care s-a prefăcut nemulțumit că Ponta s-a opus numirii lui Klaus Iohannis în funcţiile de ministru de Interne şi de vicepremier.

Citiți și:  Băsescu, declaratie EXPLOZIVA in Parlamentul European. News alert

Învestirea guvernului Ponta 3, din martie, a fost eclipsată de demisia lui Antonescu din fruntea Senatului. A apărut zâmbitor, ca un bufon autentic, cu marea de jurnaliști după el și s-a pierdut pe ușile plenului. În sală a făcut glume cu Maria Grapini și Eugen Teodorovici. Când a vorbit, s-a făcut liniște totală. „E liderul Opoziției”, s-a auzit o voce. După ce și-a ținut discursul, a urcat la prezidiu, iar deodată l-a anunțat pe Valeriu Zgonea că-și dă demisia. ,,Nu te las”, s-a auzit răspunsul lui Zgonea. Antonescu a cerut cuvântul și a coborât la tribună. ,,Demisia!”, s-a strigat din sală. ,,Da, dragi colegi, asta e! Demisionez din funcția de președintelui Senatului”, a anunțat Antonescu. În sală, s-a aplaudat pentru prima oară din toate părțile. Victor Ponta a fost și el, vizibil, surprins de gestul lui Antonescu. ,,S-a sinucis!”, a comentat el, ulterior.

Au urmat europarlamentarele, iar neatingerea obiectivului stabilit pentru acest scrutin l-au făcut pe Antonescu să demisioneze și din fruntea partidului. La Congresul PNL, din luna iunie, Klaus Iohannis a fost ales preşedinte. Acesta intră în locul lui Antonescu în cursa prezidențială și o câștigă.

Dându-și seama că a fost scos din joc de Iohannis cu tăcerea și subtilitatea lui, Antonescu a luat distanță de PNL. Acum a pierdut și ultima funcție pe care o mai deținea: preşedinţia Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, vânată de PSD. Simplu senator, și vizibil „ofilit”, Antonescu a fost surprins de paparazzii Cancan.ro plimbându-se, singur prin Herăstrău, timp de o oră, prin ninsoarea ce a cuprins Bucureştiul în prima zi de Crăciun.

Citiți și:  Curtea de apel A DECIS: ”Traian Băsescu a fost BENEFICIARUL REAL al infracțiunilor din dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu”

Bufonul-Președinte cu carte de vizită

În timpul mandatului de președinte interimar, care a durat 49 de zile, Crin Antonescu și-a luat rolul foarte în serios rolul de bufon. A ținut zece declarații de presă și a acordat zece interviuri TV. Ba, și-a făcut și cărți de vizită. Pe ele și-a trecut două numere de telefon, o adresă de email specifică Administrației prezidențiale și funcția de președinte interimar (ad interim) – „President a.i. of Romania”.

 De ce a cheltuit poporul atâţia bani cu acest prostovan?

Poporul român l-a plătit pe acest bufon de doi lei să fie deputat, ministru, preşedinte de Senat. Ce a făcut el pentru această ţară? L-a pus pe unul ca infractorul de Troacă ministru. Pe un dobitoc sinistru ca Radu Stroe. I-a promovat pe infractorii Relu Fenechiu şi Chiţoiu. Şi pe mulţi, prea mulţi cretini şi infractori în alte prea-înalte demnităţi. – Sursa: Comisarul.ro

a41

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.