Cedry2k, duşman al poporului

Cedry2k-2014-600x414

România ultimelor săptămâni pare că a intrat pe panta descendentă a unei curbe temporale, întorcându-se în anii de tristă amintire ai instaurării dictaturii bolșevice.

În decursul unei singure luni, ne-am confruntat cu acte de cenzură care nu ar fi putut fi aplicate într-un stat democrat: retragerea titulului de cetățean de onoare al orașului Segarcea, al lui Vintilă Horia, cercetarea penală a administratorului LegendeVii (www.legendevii.ro) pentru comercializarea tricourilor ce purtau chipurile martirilor și mărturisitorilor Radu Gyr, Mircea Vulcănescu și Pr. Gheorghe Calciu-Dumitreasa, ultimul act de cenzură fiind anularea celui de-al doilea concert de lansare a ultimului album Cedry2k – România Furată, în urma unor sesizări făcute către conducerea clubului Control, după lansarea inițială, pe data de 29 ianuarie. Astfel de sesizări nu au fost formulate de către „numeroasele și agresivele grupări de extremă dreapta” (după spusele alogenilor promotori ai legii 217) în luna decembrie a anului trecut, când clubul a găzduit petreceri ale minorităților sexuale. Se pare că actul democratic este în exercițiu numai atunci când trebuie să slujească și să apere interesele unor grupuri minoritare, fie că este vorba de minorități etnice, religioase, sau sexuale, asupra majorității aplicându-se un alt regim, unul de tip dictatorial, în care a-ți promova și apăra valorile și reperele naționale intră sub incidența legii penale și a cenzurii.

Dar care este, până la urmă, problema cu Cedry2k?

Circulă diverse speculații în mediul online care susțin că rapper-ul a lezat comunitatea LGBT prin versurile sale „homofobe” (ghilimele sunt pentru că homofobia este un concept inventat, o asemenea fobie neexistând, de fapt) și că acesta ar fi motivul pentru care se încearcă aplicarea cenzurii asupra sa. Dacă acesta ar fi motivul, ar însemna că la nivel internațional să nu mai existe concerte de acest gen, pentru că majoritatea exponenților industriei rap/hip-hop au versuri îndreptate împotrivă devierilor sexuale. Cedry2k, însă, nu se regăsește în această categorie, el neavând melodii dedicate acestei teme, și chiar dacă ar fi aşa… nu libera exprimare este unul dintre principiile de bază ale democrației?

Cedry2k irită din motive mai serioase decât lezarea minorității LGBT: prin muzica sa, face cunoscută acea parte a istoriei României ce se dorește uitată, zidită în necunoaștere. Rapper-ul vorbește prin muzica sa despre martirii și eroii care și-au dat viața pentu Cruce, Neam și Țară, care au stat scut neclintit în fața invaziei ateist-bolșevice ce a pus stăpânire pe România, le semnalează tinerilor că există o istorie care le este interzisă. Le pune în față modele și repere de forță morală, demnitate și trăire creștină, pe care ar putea să le interiorizeze, să le urmeze.

În astfel de condiții, le dau dreptate cenzorilor! Dacă aș fi descendenta unui marxist înrăit și a unei slujitoare fidele a regimului, care timp de 30 de ani s-a aflat pe ştatele de plată ale Securității, având „onorabila” meserie de turnător, iar eu, la rândul meu, aș fi o „demnă” moștenitoare ideologică a „respectabililor” mei părinți, dedicându-mi existența elaborării de legi și strategii neobolşevice, bineînțeles că aș fi furioasă să aud o sală de 400 de oameni cântând „cu toți plămânii români” versurile poeziei-manifest „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!”. Radu Gyr a fost condamnat la moarte pentru această poezie, în 1958, de către cei care i-au ținut în funcții bine plasate și remunerate pe părinții personajului din sinistrul exercițiu de imaginație anterior. Este absolut firesc ca acest individ să vadă același pericol în Cedry2k, acela de „duşman al poporului”.

Tragedia este că marea majoritate nu conștientizează amenințarea tot mai aprigă ce pune în pericol libertatea, suveranitatea, însăși existența identitară și integritatea teritorială a poporului român. Trăim cu iluzia că am fi liberi doar pentru că avem apă caldă 24 de ore pe zi, căldură, cablu TV, internet și mall-uri. Ne lăsăm antrenați într-o horă jucată pe vârful unui aisberg, în timp ce, sub noi, războiul este în plină desfășurare.

Așadar, rapper-ul Cedry2k a fost constrâns să schimbe locul în care urmează să susțină al doilea concert de lansare, cu doar trei zile înaintea evenimentului. Deocamdată, gazda concertului este Club A, însă, este greu de crezut că sesizările se vor opri aici. Rămâne la latitudinea administrației Club A dacă va executa ordine impuse de către neobolşevicii deghizați în democrați, sau dacă va păstra conștiința suveranității. Articol de Elena Radulescu, Buciumul.ro

VEZI SI: Au concertat îmbrăcați în tricourile care au fost interzise de Institutul „Elie Wiesel”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *