Cea mai vaccinată țară din lume este victima variantei Delta. Avertizare pentru restul lumii!

Israel, cea mai vaccinată țară din lume, este victima unui trend îngrijorător din cauza variantei Delta a COVID-19. În ciuda faptului că aproximativ 5,2 miliarde de persoane au fost imunizate, eficacitatea serului Pfizer a scăzut cu 64%, față de 95,8%, cât era în luna februarie.

Situația din Israel, o avertizare pentru restul lumii
„Acest declin a fost observat în același timp cu răspândirea variantei Delta în Israel”, a scris Ministerul Sănătății din Israel pe site-ul său. Totuși, autoritățile sanitare din țara respectivă au punctat că vaccinul anti-COVID a fost de folos în 93% din cazurile severe și spitalizări, comparativ cu procentul de 99%, din luna februarie.

În urma apariției variantei Delta, descoperită prima dată în India, numărul de contaminări a crescut semnificativ timp de aproximativ două săptămâni în Israel, conform informațiilor transmise de yahoo.com

Totodată, autoritățile sanitare din Israel au informat că duminică au fost confirmate 334 de cazuri pozitive. Amintim că ultima dată când această țară a înregistrat mai mult de 300 de cazuri într-o singură zi a fost la începutul lunii aprilie. Mai mult, majoritatea persoanelor infectate sunt tineri.

În acest context, numărul persoanelor care sunt în stare gravă din cauza contaminării cu COVID-19 a crescut la 35. Trebuie menționat că niciun deces nu a fost înregistrat timp de două săptămâni, ca urmare a coronavirusului.

Cea mai vaccinată țară din lume este victima variantei Delta
Potrivit sursei menționate, Israel a fost considerată o țară model în lupta cu pandemia, mulțumită campaniei sale de imunizare. Așadar, situația din această țară ar putea fi considerată o avertizare pentru alte țări, chiar dacă au imunizat majoritatea populației.

Amintim că 56% din populația Israelului a fost vacinată, cel mai utilizat ser fiind cel de la Pfizer-BioNTech. De asemenea, scăderea eficacității acestui vaccin are loc în timp ce restricțiile de distanțare sociale au fost ridicate.

Restricțiile respective au fost ridicate după ce campania de imunizare din această țară a rezultat într-o scădere masivă a cazurilor de contaminare. Un reprezentant al Pfizer a refuzat să comenteze informațiile recent din Israel, însă a amintit de studiile care arată că anticorpii generați de vaccin au capacitatea de a neutraliza toate variantele, inclusiv Delta.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu