Cea mai puternică armă împotriva coronavirusului. Orice om o are la îndemână

 

Vitamina D este esențială pentru fortificarea organismului în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus.

Există metode prin care vă puteți proteja în timpul pandemiei de coronavirus fără să faceți eforturi foarte mari. Efectele virusului pot fi contracarte cu ajutorul medicamentelor sau vitaminelor pe care mulți oameni le au la îndemână. Vitamina D este un aliat în această luptă, după cum afirmă specialiștii. Zeci de studii realizate recent au arătat că această vitamină are un efect benefic asupra organismului, așa că vă puteți face analize de sânge pentru a verifica nivelul de vitamină D existent în organism.

Absența vitaminei poate duce la complicații

„Cred că acesta este probabil unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care o persoană le-ar putea face acum, în fața unei boli imprevizibile”, a declarat medicul Peter Osborne, de la Centrul de nutriție Origins din Sugar Land, Texas (Statele Unite ale Americii). Ultimele studii au arătat că o prezență scăzută a vitaminei D creează mari probleme persoanelor care au contractat coronavirus. Acești pacienți riscă să sufere complicații ce pot duce chiar la deces.

Problema este că se poate ajunge la Terapie Intensivă și la necesitatea ventilației. „Ideal ar fi ca oamenii să-și poată menține un sistem imunitar puternic, pentru a evita complicațiile în cazul infectării”, spune medicul. De asemenea, studiile legate de coronavirus au arătat că nouă din 10 persoane care și-au pierdut viața ar fi avut șanse să trăiască dacă nivelul vitaminei D din organism ar fi fost mai ridicat, conform foxnews.com.

Se folosește ca tratament

Problemele se accentuează în timpul iernii, pentru că oamenii nu mai absorb vitamina D de la Soare. Oamenii au nevoie de cel puțin 20 de minute de lumină solară în fiecare zi pentru a obține o cantitate adecvată, motiv pentru care este adesea necesar un supliment pentru a ajunge la un nivel sănătos.

Sunt spitale care folosesc și vitamine pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Mulți medici învață acum acest lucru și sugerează această metodă ca formă de tratament. La Școala de Medicină din Virginia de Est există un protocol COVID care include vitamina D”, a mai afirmat Peter Osborne.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.