Cea mai neagră zi pentru România! S-a calculat ziua când vor muri cei mai mulți oameni


Un institut de cercetare care funcționează în cadrul Universității din Washington a estimat, pe baza unei proiecții matematice, care va fi ziua în care vor muri cei mai mulți români din cauza noului coronavirus. Sistemul medical va fi pus sub o presiune incredibilă.

Așa cum anunță și autoritățile din țara naostră, România nu a atins încă punctul culminant al epidemiei de coronavirus. Conform cercetărilor făcute de Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din Statele Unite – IHME, 13 aprilie va fi ziua în care se vor înregistra cele mai multe decese în țara noastră.

Astfel, în data de 13 aprilie, dar și pe 16 aprilie, România ar putea avea 36 de persoane decedate, într-o singură zi, din cauza infecției cu noul coronavirus.

IHME, care funcționează în cadrul Universității din Washington, a făcut o proiecție matematică a evoluției epidemiei de coronavirus, în toate țările lumii, plecând de la anumite variabile, precum măsurile adoptate de autorități, capacitatea sistemelor medicale de a face față (numărul de paturi de la terapie intensivă, numărul ventilatoarelor deținute șamd), gradul de respectare de către populație a regulilor de distanțare socială și altele.

Prima zi fără decese
Dacă jumătatea lui aprilie va reprezenta, potrivit previziunilor IHME, vârful pandemiei de COVID-19 în România, 8 mai va fi prima zi fără decese.

Iar sistemul medical va fi cel mai solicitat pe 11 aprilie. În doar 3 zile, vor fi necesare 1.301 de paturi în spitale, dintre care 299 de paturi la ATI dintr-un total de 1.772 de paturi ATI cât are România.

254 de persoane vor avea nevoie de paturi ATI cu ventilaţie invazivă pentru a-i ajuta să respire în urma complicaţiilor generate de COVID-19.

Numărul total de decese în România, estimat de institutul american de cercetare, este de 804, până pe 4 august 2020, așa cum reiese din proiecția publicată de IHME.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *