Cea mai mare lovitură pentru Dragnea. Toate conturile vor fi blocate. Interzis să meargă în SUA

Liviu Dragnea ar putea să primească oficial statutul de persoană non grata din partea mai multor cancelarii occidentale și există voci în Washington D.C. care cer ca Liviu Dragnea să fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa dar și pentru PSD, a declarat rectorul SNSPA și fost ministru al Educație, Remus Pricopie.

“Magnitsky Act”, adoptat de Senatul SUA in 2012, prevede sancţiuni de viză şi financiare împotriva oficialilor implicaţi în încălcări ale drepturilor omului. Până acum pe această lista sunt 52 de persoane din Rusia, Uzbekistan şi Ucraina, acuzate de corupţie şi încălcări ale drepturilor omului.

„Este pentru prima data în trei decenii când un diplomat român, George Maior, Ambasadorul Romaniei in SUA, este atacat oficial de al treilea om în stat pentru că a apărat un punct de vedere agreat la nivelul celor două state şi nu a confirmat o poziţie particulară, asa cum ar fi dorit dl Dragnea. Cu alte cuvinte, domnul Dragnea a încercat să înlocuiască mandatul oficial al diplomatului român, formulat de acesta în concordanţă cu interesul naţional, cu o poziţie care exprimă un interes privat”, apreciaza Remus Pricopie, citat de ziare.com. Rectorul SNSPA consideră că situaţia în care am ajuns este consecinţa faptului că avem în funcţii publice persoane care sunt condamnate astfel încât agenda publică este inevitabil contaminată de “presiunea penală” a respectivului oficial.

Citiți și:  Ce face Irina Tănase după despărțirea de Dragnea, înainte de Crăciun?

O poziţie foarte tranşantă împotriva PSD a venit chiar aseară, în timp ce membrii PSD erau la nunta fiului lui Dragnea.

”Mi-e ruşine pentru aşa-zişii social-democraţi din România!” a declarat Susanne Kastner, membră SPD din 1972, fostă vice-preşedintă a Parlamentului German, fostă preşedintă a Forumului Germano-Român, se arată într-o postare a lui Robert Schwartz, redactorul şef al Deutsche Welle România.

Aceasta este prima reacţie foarte clară a social-democraţilor germani, după ce social-democraţii danezi cer excluderea PSD din Partidul Socialiştilor Europeni. Social-democraţii din Danemarca cer excluderea PSD-ului condus din Liviu Dragnea din Partidul Socialiştilor Europeni, informează Digi FM. Demersul a fost iniţiat de comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, iar scrisoarea a fost tradusă în mai multe limbi şi vor fi contactate partidele din această familie.-Sursa: Cotidianul.ro

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *