Ce se va întâmpla cu cardul de sănătate începând cu 1 iulie

O nouă modificare de ultimă oră în legătură cu cardurile de sănătate. Ce se va întâmpla cu acestea începând cu data de 1 iulie 2020.

Potrivit Antena 3, la data de 1 iulie 2020, vor expira circa 4.2 milioane de carduri de sănătate. Astfel, decizia este ca de la începutul lunii să fie prelungite pentru încă 7 ani, potrivit unui anunț al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

Cardurile care urmează să expire la data de 1 iulie beneficiază de o valabilitate extinsă pentru încă 7 ani. Astfel că, milioane de români care au card de sănătate trebuie să cunoască acest aspect.

”Am obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii acestuia (…) pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani”, a afirmat Cojan, potrivit Agerpres.

De asemenea, tot de la 1 iulie se reia validarea serviciilor medicale cu cardul de sănătate.

”Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidenţă clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu şi a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, deci, acolo unde există interacţiune între medic şi pacient şi trebuie obligatoriu să fie pacientul în faţa medicului, vom reintroduce utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate”, mai spune Președintele CNAS.

Guvernul a decis noi măsuri pentru acordarea și decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor și dispozitivelor medicale în spitale și policlinici, cu cardul de sănătate, după relaxarea restricțiilor din 1 iunie, astfel încât să nu se răspândească infecția COVID-19.

„Începând cu data de 1 iulie 2020, serviciile acordate de către unitățile sanitare cu paturi, furnizorii de investigații paraclinice, furnizorii de medicamente, furnizorii de servicii de radioterapie şi cei de dializă vor fi validate cu cardul național de asigurări de sănătate. Măsura este necesară pentru asigurarea continuității în acordarea serviciilor medicale, medicamentelor, materialelor sanitare specifice, dispozitivelor medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative. Nu va fi însă obligatorie transmiterea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate în termen de 3 zile lucrătoare de la data acordării, respectiv eliberării, a serviciilor medicale și materialele sanitare specifice, înregistrate/eliberate off-line”, potrivit actului normativ.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *