Ce se întâmplă înainte de a muri? Chimiștii explică ce simți în ultimele clipe de viață

Odată cu apropierea Halloweenului, studiile despre moarte se aprofundează. Tocmai de aceea, cercetătorii de la American Chemical Society, au realizat un filmuleț care arată exact ceea ce s-ar întâmpla în interiorul corpului cuiva dacă ar fi urmărit de un criminal într-un film de groază.

Conform publicației The Independent, oamenii de știință spun că experienţa celor care urmăresc un film de groază este similară cu cea de a fi efectiv acolo, cu diferenţa că, în realitate, trăirile ar fi probabil mai intense.

În primul rând, dacă o persoană este urmărită de un criminal, se activează senzația de frică. Acesta este un mod de alertare a minţii şi a corpului că există un pericol. Urmează ulterior decizia de a se lupta sau de a fuge şi răspunsul este declanşat. Astfel, adrenalina este pompată în organism şi în fluxul de sânge se trimite glucoza.

Când vine vorba de țipete, acestea vin din instinct, dar au menirea să fie auzite și să încurajeze alte persoane să reacționeze.

Dacă țipetele nu ajută, apare durerea. Când persoana este rănită neuronii numiţi nociceptori trimit mesaje la creier, iar acestea sunt colectate de talamusul – care, la rândul său, încearcă să determine creierul să facă tot ce poate pentru a opri ca o altă rănire de aibă loc.

Chiar dacă intervine moartea, creierul mai rămâne activ pentru o bună perioadă de timp. Creierul pare cuprins de un val de activitate finală. Oamenii de ştiinţă nu ştiu încă ce se întâmplă în această etapă sau ceea ce semnifică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.