“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ce se întâmplă în Marea Neagră. Zece cutremure s-au produs în câteva ore, toate la aceeaşi adâncime. Explicaţiile seismologilor

mmr

Zece cutremure s-au produs, în această dimineaţă, în Marea Neagră, între orele 5.42 şi 10.29, toate la adâncimea de 5 kilometri. Seismologii INFP atrag atenţia că în următoarea perioadă se vor mai putea dezvolta cutremure în zonă.

Primul din seria de cutremure s-a întregistrat la ora 5.42, urmat de alte seisme la orele 5.51, 5.57, 5.59, 6.17 şi 6.41. Magnitudinile înregistrate, conform INFP, au fost între 2,9 şi 3,7.

Toate seismele s-au produs în apropierea litoralului Bulgariei.

Un al şaptelea cutremur a avut loc în aceeaşi zonă, la ora 7.46, la 5 kilometri adâncime, având o magnitudine de 3,3.

Alte două cutremure s-au produs la ora 9: 59 – de magnitudine 3,5, şi la ora 10:12 – de magnitudine 2,9 pe Richter.

Un al zecelea seism, de magnitudine 3, a avut loc la ora 10:29, tot la 5 kilometri adâncime, în aceeaşi zonă din apropierea litoralului bulgar.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat că numărul mare de cutremure înregistrat în Marea Neagră reprezintă o activitate seismică normală, care nu ridică probleme deosebite.

“Aceste cutremure nu au nicio importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nicio problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a spus Mărmureanu, potrivit news.ro.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului pentru Fizica Pământului (INCDFP), a explicat că seismele din Marea Neagră sunt analizate de specialişti, pentru a vedea exact ce se întâmplă în zonă, menţionând că adâncimea este impusă, nefiind determinată exact.

“Au fost înregistrate cutremure în Marea Neagră, în zona oraşului Burgas, la ieşirea din golf, la intersecţia unui sistem de falii cu orientare est-vest, falii de şariaj cu falia Caliacra.

Este o secvenţă seismică ce se dezvoltă în zonă, vedem cât va dura şi câte cutremure vor mai fi. Au avut magnitudine între 2,9 şi 3,7 pe scara Richter, nu sunt mari, nu au fost resimţite”, a declarat, pentru Mediafax, MIhai Diaconescu.

Specialiştii atrag atenţia că în următoarea perioadă se vor mai putea dezvolta cutremure în zona analizată.

“Adâncimea a fost de 5 km, este o adâncime impusă, în momentul în care nu se poate determina o adâncime pentru cutremur există pentru fiecare zonă seismogenă o statistică în care se arată unde se produc cele mai multe cutremure, 5-7-10 km în funcţie de zonă. Atunci când nu se poate determina zona, se alege adâncimea impusă. Calculele se vor mai rafina şi se va da o adâncime corectă, ulterioară.

Toate au avut loc într-un interval de două ore. Este o stare tipică pentru unele zone, dezvoltarea de cutremure sub formă de secvenţe seismice. Pot avea loc şi 50 de cutremure, sunt zone pe glob unde sunt secvenţe seismice de ordinul a sute de cutremure, dar de magnitudini mici poate mai mici decât cele de la ora actuală. Trebuie luate în calcul din punct de vedere ştiinţific, se analizează pentru a se determina ce se întâmplă acolo, sunt importante ştiinţific”, a conchis seismologul Mihai Diaconescu.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.